Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' is een prachtige klimplant met grote bloemen. De bloemen hebben een lichtroze tot paarse kleur en bloeien vroeg in het seizoen. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan wel tot 3 meter hoog worden. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Ideaal voor het decoreren van pergola's, hekwerken of muren in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een klimplant die van zonlicht houdt en goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Planten kunnen in de lente worden teruggesnoeid om nieuwe groei te stimuleren.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Over het algemeen kan deze plant dus in Nederlandse tuinen goed overwinteren.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in vruchtbare, goed doorlatende grond en hebben voldoende zonlicht nodig. Regelmatig water geven en ondersteuning geven aan klimmende variëteiten is belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant voldoende licht en lucht krijgt. Ruimte voor de wortels is ook belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder goed groeien en bloeien.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven, zodat de grond altijd vochtig blijft. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Clematis planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarrijke eigenschappen. Deze plant kan helpen om deze nuttige bestuivers naar de tuin te lokken. Het is dus een uitstekende keuze voor de tuin als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, de Clematis draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van Clematis aan de tuin kan de diversiteit aan planten en dieren vergroten.

  De Clematis bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Clematis planten kunnen goed gedijen in de volle zon, maar ze hebben wel wat bescherming tegen de heetste middagzon nodig. Daarnaast is het belangrijk om de wortels van de plant koel en vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Het regelmatig mulchen rond de basis van de plant kan helpen om dit te bereiken.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' is niet eetbaar. Het is een decoratieve klimplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Clematis planten hebben geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het zijn voornamelijk decoratieve klimplanten die bloeien met grote en kleurige bloemen. Het kan echter wel wat geluid absorberen door de bladeren en takken.

 • Deze Clematis moet elk jaar na de bloei gesnoeid worden. Knip de uitgebloeide bloemen weg tot vlak boven een paar gezonde bladeren. Verwijder tevens dode of beschadigde takken om de groei te stimuleren.

  Geef de Clematis regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze Clematis heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een mix van turf en compost voor optimale groei. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden.

  Deze plant groeit het best in vruchtbare, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze Clematis houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en te groeien. Maak gebruik van een klimhulp of rek voor de beste resultaten.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten zoals de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux', is het aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of zeil worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Snoei de plant pas in het voorjaar, zodat eventuele vorstschade beperkt blijft.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip de plant in het voorjaar lichtjes terug om de groei te stimuleren. Zorg voor een stevige klimsteun of pergola waar de Clematis zich aan kan hechten.

  Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Vermijd meststoffen met een te hoog stikstofgehalte om een goede bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig meststof om gezonde groei en bloei te ondersteunen.

  De Tuinplant Clematis moet worden bemest. Het is belangrijk om de plant goed water te geven. Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te verminderen.

  Clematis houdt van neutrale tot lichtzure grond met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de plant gezond te houden. Zuurdere grond kan worden aangepast met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Clematis, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kun je ook preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en het schoonhouden van de omgeving rondom de plant. Als de plaag hardnekkig is, kan er eventueel ook gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Souvenir du Capitaine Thuilleaux' is een prachtige klimplant met grote bloemen. De bloemen hebben een lichtroze tot paarse kleur en bloeien vroeg in het seizoen. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan wel tot 3 meter hoog worden. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Ideaal voor het decoreren van pergola's, hekwerken of muren in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.