Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Comtesse de Bouchaud'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Comtesse de Bouchaud' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen en geelgroene meeldraden. Deze Clematis bloeit in de zomermaanden en kan wel 2 tot 3 meter hoog worden. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'Comtesse de Bouchaud' staat bekend om haar lange bloeiperiode en is een aanwinst voor elke tuin of terras. Deze Clematis trekt tevens vlinders en andere bestuivers aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Clematis 'Comtesse de Bouchaud' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een klimplant die bloeit in de zomer en herfst. Het is belangrijk om de plant te snoeien in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Comtesse de Bouchaud' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een goede ondersteuning, voldoende water en regelmatige snoei voor optimale groei en bloei. Deze plant staat het liefst op een zonnige standplaats of in lichte schaduw.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om minimaal 1 meter ruimte rondom de plant vrij te houden om zo voldoende licht en lucht te krijgen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij staan om concurrentie te vermijden. Geef de plant voldoende ruimte om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

  Clematis planten groeien het beste in volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven. Houd de grond altijd licht vochtig, maar zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Clematis planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten zoals deze clematis kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot september. De bloeiperiode kan ongeveer 3 maanden duren.

  Ja, Clematis planten kunnen goed groeien in de volle zon, maar het is belangrijk om ze voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de wortels koel en vochtig te houden om de plant gezond te houden.

  Nee, de Clematis 'Comtesse de Bouchaud' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met prachtige bloemen die voornamelijk wordt gekweekt om zijn schoonheid in de tuin. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Clematis 'Comtesse de Bouchaud' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige bloemen. Als tuinplant kan het wel bijdragen aan een serene en rustige sfeer in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar na de laatste nachtvorst. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken tot 30 tot 60 cm boven de grond af. Zorg ervoor dat de bloemen niet worden afgeknipt tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan de clematisplant, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond met extra organisch materiaal kan de plant helpen gedijen.

  Clematis groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Comtesse de Bouchaud' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende en vochtige grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een beschermhoes of jutezak. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter om rotting te voorkomen.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig en moet goed bemest worden in het voorjaar. Snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Zorg voor voldoende ondersteuning tegen een klimrek of muur.

  Je kunt Clematis bemesten met een organische meststof in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten voor een optimale voeding. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloemen.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch helpt ook bij het beschermen van de wortels en het verbeteren van de bodemstructuur. Kies organische materialen zoals bladeren, stro of boomschors als mulch.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Comtesse de Bouchaud' gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Clematis, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ingezet worden om bladluizen te bestrijden. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt voor effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Comtesse de Bouchaud' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen en geelgroene meeldraden. Deze Clematis bloeit in de zomermaanden en kan wel 2 tot 3 meter hoog worden. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'Comtesse de Bouchaud' staat bekend om haar lange bloeiperiode en is een aanwinst voor elke tuin of terras. Deze Clematis trekt tevens vlinders en andere bestuivers aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.