Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Duchess of Edinburgh'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Duchess of Edinburgh' is een prachtige klimplant met grote, witte bloemen. Deze vroeg bloeiende clematis heeft een uitbundige bloei van mei tot juni. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en een lichte geur. Deze plant doet het goed op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en kan ook in een grote pot op het balkon of terras groeien. De Clematis 'Duchess of Edinburgh' trekt vlinders en bijen aan en voegt een charmante uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis 'Duchess of Edinburgh' is niet groenblijvend. Deze plant is een klimplant die in het voorjaar en de zomer bloeit en in de winter zijn blad verliest. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloemen.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Duchess of Edinburgh' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst. In de lente zal de plant weer opnieuw uitlopen en bloeien.

  Ja, Clematis zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig zorg. Ze gedijen goed in de zon of halfschaduw en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant goed te ondersteunen met een klimhulp.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om minimaal 60 cm plantafstand aan te houden tussen verschillende Clematis planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, Clematis planten groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kunnen ze minder goed bloeien en groeien. Kies daarom een plek in de tuin waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de plant één keer per week diep te bewateren. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft, zodat de plant niet te nat komt te staan.

  Ja, Clematis planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Hierdoor kunnen deze insecten worden aangetrokken tot de bloemen en helpen bij de bestuiving. Planten zoals Clematis kunnen een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Clematis planten zijn goede nectarbronnen voor bijen, vlinders en andere insecten. Ze trekken ook vogels aan die op zoek zijn naar insecten om te eten. Door het toevoegen van Clematis aan je tuin kan je de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Deze Clematis variëteit bloeit in de maanden mei, juni en juli. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk dat de wortels koel blijven. Het is daarom aan te raden om de voet van de plant te bedekken met een laag mulch. Clematis kunnen echter ook gedijen in halfschaduw.

  Nee, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Duchess of Edinburgh' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen onderdelen van deze plant te consumeren, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid en zelfs giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om de plant alleen te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Clematis planten kunnen enige geluidsdempende eigenschappen hebben vanwege hun dichte groei en bladeren. Echter, ze zijn niet de meest effectieve keuze voor geluidsisolatie in vergelijking met speciale geluidsdempende planten. Over het algemeen kunnen planten bijdragen aan een rustige en ontspannen omgeving in de tuin.

 • Deze plant moet jaarlijks gesnoeid worden om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar tot vlak boven de knoppen, maar vermijd snoeien in de winter. Verwijder ook dode, beschadigde of zwakke takken voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant heeft vruchtbare en goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Gebruik bij voorkeur een mix voor bloeiende planten om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor optimale groei en bloei.

  De plant moet worden geplant op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven en de bloemen voldoende zonlicht krijgen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis te leggen. Ook kan een beschermende hoes of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge winterperioden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en ondersteun de plant met een klimrek of hekwerk voor een goede groei. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant profiteert van een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groei begint en herhaal dit tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om een gezonde groei en overvloedige bloemen te bevorderen.

  Mulch de grond rondom deze plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch een laag van ongeveer 5 cm vormt en houd het weg van de stam van de plant om schimmelgroei te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei van de plant.

  Clematis prefereert neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van compost kan helpen om de pH-waarde te optimaliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Duchess of Edinburgh', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Controleer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte en verwijder deze indien nodig met de hand. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om zo de kans op plagen te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Duchess of Edinburgh' is een prachtige klimplant met grote, witte bloemen. Deze vroeg bloeiende clematis heeft een uitbundige bloei van mei tot juni. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en een lichte geur. Deze plant doet het goed op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en kan ook in een grote pot op het balkon of terras groeien. De Clematis 'Duchess of Edinburgh' trekt vlinders en bijen aan en voegt een charmante uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.