Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Gipsy Queen'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Gipsy Queen' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een rijke, fluweelachtige uitstraling en bloeien in de zomer en herfst. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. Het is een perfecte keuze voor het laten groeien langs een schutting, pergola of muur in de tuin. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig snoeien om de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis planten zijn niet groenblijvend en verliezen hun blad in de winter. Het zijn klimplanten die bloeien in de zomer en herfst. Het is belangrijk om ze te snoeien in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst tijdens koudere periodes. In de winter kan het nodig zijn om de plant in te pakken met bijvoorbeeld fleecedoek of bladeren.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig verzorging. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Regelmatig snoeien en voeding geven in het voorjaar zal de groei en bloei bevorderen.

  Clematis heeft ruimte nodig om te klimmen en groeit het beste langs een hekwerk, pergola of trellis. Zorg voor voldoende verticale ruimte en geef de plant de mogelijkheid om zich uit te spreiden. Een plantafstand van ongeveer 30-60 centimeter tussen elke Clematis plant is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderd worden. Het is aan te raden om de plant op een plek te planten waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Clematis 'Gipsy Queen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Gemiddeld is het aan te raden om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de bodem en blootstelling aan zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt.

  Ja, Clematis 'Gipsy Queen' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Clematis planten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken en een schuilplaats bieden. Ze dragen bij aan de diversiteit van planten in de tuin en kunnen een voedselbron zijn voor verschillende dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te bevorderen.

  Deze soort bloeit meestal in de maanden juni tot september, afhankelijk van het klimaat. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels koel blijven door mulch toe te voegen en regelmatig water te geven. Het is ook aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om delen van deze planten te eten. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren uit de buurt van deze planten te houden.

  Nee, Clematis staat er niet om bekend geluidsdempend te zijn. Het is vooral een decoratieve klimplant voor in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en knip zwakke scheuten weg. Bind de takken na het snoeien vast aan een klimsteun voor ondersteuning.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  Gebruik potgrond met een goede drainage om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de plant om te groeien. Voeg eventueel wat meststof toe aan de potgrond voor extra voeding.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Gipsy Queen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk om de wortels koel te houden, bijvoorbeeld door een mulchlaag aan te brengen.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben over het algemeen winterbescherming nodig, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Dit kan worden bereikt door de basis van de plant te mulchen met bladeren of stro en de plant te beschermen tegen harde wind en hevige regen. Het is ook raadzaam om de plant dicht bij een beschutte muur te planten voor extra bescherming.

  De Clematis heeft regelmatige snoei nodig om de bloei te stimuleren en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt, vooral tijdens de groeiperiode. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om Clematis in het voorjaar te bemesten met een evenwichtige meststof, zoals een organische bloeimeststof. Gebruik hiervan eenmaal per jaar. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en minder bloei.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant omdat het de wortels helpt vocht vast te houden en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7,5 cm rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam te leggen om rotting te voorkomen.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Gipsy Queen' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt als ideaal beschouwd voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of delen van de plant te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende ruimte heeft en niet te dicht op andere planten staat om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Gipsy Queen' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een rijke, fluweelachtige uitstraling en bloeien in de zomer en herfst. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. Het is een perfecte keuze voor het laten groeien langs een schutting, pergola of muur in de tuin. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig snoeien om de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.