Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Lasurstern'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Lasurstern' is een prachtige klimplant met grote lichtblauwe bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en bloeien vroeg in het seizoen. Deze clematissoort kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en groeit goed tegen een trellis of pergola. 'Lasurstern' gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Lasurstern' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende klimplant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant is geschikt als tuinplant.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Lasurstern' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat.

  Ja, Clematis zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en hebben regelmatig water nodig. Snoeien is wel belangrijk voor een gezonde groei en bloei.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een aanplant op een plek waar de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en te bloeien. Een stevige ondersteuning is ook belangrijk om de plant te laten groeien.

  Clematis groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, met minimaal 6 uur zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om Clematis in een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Je hebt 1 tot 2 keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de ochtend is het beste.

  Ja, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Lasurstern' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle plant voor de tuin omdat het deze belangrijke bestuivers aantrekt. De plant zal bijen en vlinders helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin.

  Clematis is een populaire tuinplant die bijdraagt ​​aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedselbronnen voor dieren in de tuin. Het planten van Clematis kan helpen om de diversiteit van flora en fauna in de tuin te vergroten.

  De Clematis bloeit in de maanden mei tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren.

  Ja, Clematis in het algemeen kunnen goed tegen de volle zon, maar ze hebben wel behoefte aan voldoende vocht en bescherming tegen de heetste middagzon. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mens en dier. Het is belangrijk om deze plant niet te consumeren en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden. Clematis planten worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve bloemen.

  Ja, Clematis planten hebben een dichte bladstructuur en kunnen helpen geluid te absorberen en te dempen in de tuin. Dit kan bijdragen aan een rustiger en stiller omgeving. Het effect is echter beperkt en hangt af van de omvang en locatie van de plant.

 • Deze plant moet in het voorjaar gesnoeid worden tot ongeveer 15-30 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware, compacte of zure grond voor optimale groei en bloei.

  Deze tuinplant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en plaats de plant bij voorkeur tegen een klimrek of pergola om te kunnen klimmen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om Clematis goed te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met een laag mulch of bladeren. Je kunt ook een beschermende laag van jute of bubbeltjesplastic rond de plant aanbrengen. Zorg ervoor dat de Clematis niet te nat staat tijdens de wintermaanden om rot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Knip dode bloemen en ziek blad regelmatig weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en snoei indien nodig in het najaar.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben in het groeiseizoen behoefte aan regelmatige bemesting. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om Clematis in de winter te mulchen om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Lasurstern' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte zoals bladluizen, trips en spint te voorkomen bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte zonder schade aan de planten. Ook het aanbrengen van mulch rond de plant kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Clematis 'Lasurstern' is een prachtige klimplant met grote lichtblauwe bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en bloeien vroeg in het seizoen. Deze clematissoort kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en groeit goed tegen een trellis of pergola. 'Lasurstern' gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.