Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Miss Bateman' is een prachtige klimplant met grote, witte bloemen met lichtgroene strepen en crème-gele meeldraden. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en trekken vlinders aan. De plant heeft een klimmende groeiwijze en kan goed tegen een muur of pergola op groeien. 'Miss Bateman' heeft een lange bloeiperiode en kan goed gedijen in de zon of halfschaduw. Deze Clematis is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en bloeit in de lente en zomer. Het is een populaire klimplant voor in de tuin.

  Deze Clematis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst extra bescherming te geven. Clematis is een prachtige klimplant die goed gedijt in de tuin.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben voldoende zonlicht, regelmatig water en een goede ondersteuning nodig om te kunnen groeien en bloeien. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Clematis planten hebben veel ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor minstens 1,5 meter ruimte rondom de plant zodat deze zich vrij kan ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant te ondersteunen met een klimhulp, zoals een hek of trellis.

  De Clematis groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de Clematis te planten op een zonnige plek in de tuin.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant twee tot drie keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de grote, opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Clematis planten zijn over het algemeen niet erg nuttig voor biodiversiteit, omdat ze geen voedsel leveren voor insecten of dieren. Tuinplanten zoals de Clematis 'Miss Bateman' worden voornamelijk gekweekt voor hun decoratieve bloemen en worden minder bezocht door bestuivende insecten. Wil je meer biodiversiteit in je tuin, dan zijn inheemse plantensoorten meer geschikt.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' bloeit van mei tot juni en de bloei kan tot wel 6 weken duren. Het is een populaire tuinplant vanwege de prachtige bloemen die in deze maanden verschijnen.

  Ja, de Clematis houdt van een zonnige standplaats maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk om de wortels koel en vochtig te houden. Overmatige blootstelling aan de volle zon kan bladverbranding veroorzaken.

  Nee, de Clematis plant is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot ernstige maagklachten en vergiftiging. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, Clematis planten staan erom bekend geluid te dempen door hun bladeren en dichte groeiwijze, wat kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Deze planten kunnen dus een positieve invloed hebben op de geluidsabsorptie in de tuin.

 • De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' dient jaarlijks gesnoeid te worden. Dit kan het beste gebeuren direct na de bloei. Verwijder oud hout en snoei enkele van de oudste takken helemaal terug tot vlak boven de grond.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortelzone en vermijd het besproeien van de bladeren om ziektes te voorkomen.

  Clematis 'Miss Bateman' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die vochtig blijft. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond door regelmatig meststoffen toe te voegen. Kies een plek met voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige, en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de grond neutraal tot licht alkalisch is en dat er voldoende organisch materiaal aanwezig is. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een optimale groei en bloei.

  Een zonnige standplaats met voldoende vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven door mulch aan te brengen of lagere begroeiing in de buurt te planten. Bescherm de plant tegen harde wind en fel zonlicht.

  In de winter kan het helpen om de voet van de plant te bedekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende water in de herfst om uitdroging te voorkomen. Veel tuinders kiezen ervoor om de plant in een pot te kweken, zodat deze gemakkelijk verplaatst kan worden naar een beschutte plek tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en ondersteun de ranken met een klimsteun.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om een goede bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Bij het planten van deze tuinplant is het goed om een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld compost, boomschors of houtsnippers.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Miss Bateman' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Een goede drainage is belangrijk voor deze plant. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met kalk of zwavel.

  Om plagen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Deze kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door ze handmatig te verwijderen. Het is ook aan te raden om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Clematis 'Miss Bateman' is een prachtige klimplant met grote, witte bloemen met lichtgroene strepen en crème-gele meeldraden. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en trekken vlinders aan. De plant heeft een klimmende groeiwijze en kan goed tegen een muur of pergola op groeien. 'Miss Bateman' heeft een lange bloeiperiode en kan goed gedijen in de zon of halfschaduw. Deze Clematis is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.