Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs N. Thompson'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Mrs N. Thompson' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen in een heldere lila kleur. Deze plant bloeit vroeg in het seizoen en trekt vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Mrs N. Thompson' kan goed groeien tegen een schutting, pergola of muur en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Deze Clematissoort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in halfschaduw groeien. Met zijn elegante bloemen is de 'Mrs N. Thompson' een prachtige aanvulling op elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs N. Thompson'" is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen koude temperaturen. Clematis zijn over het algemeen winterharde tuinplanten.

  Clematis zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond met veel zonlicht. Regelmatig snoeien en bemesten in het voorjaar zal helpen om de plant gezond en mooi te houden. Het is ook belangrijk om de plant te ondersteunen met een klimrek of andere steunstructuur.

  Clematis heeft een ruimte nodig van ongeveer 60 tot 90 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Clematis kan goed groeien langs een pergola, schutting of klimrek.

  Clematis gedijen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder bloeien en groeien. Kies daarom bij voorkeur een plekje met voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  Clematis 'Mrs N. Thompson' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar in de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Clematis planten zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken die zorgen voor bestuiving. Ze bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren. Het toevoegen van Clematis planten aan een tuin kan de biodiversiteit helpen bevorderen.

  Deze Clematis bloeit in de maanden mei, juni en juli en de bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 weken. De bloemen zijn groot en opvallend en kunnen een tuin prachtig sieren tijdens de bloeiperiode.

  Ja, Clematis planten kunnen over het algemeen goed gedijen in de volle zon, zolang de wortels maar koel en in de schaduw blijven. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij aanhoudende hitte en droogte om uitdroging te voorkomen. Het regelmatig mulchen van de grond rondom de plant kan helpen om de wortels koel te houden.

  Nee, de plant Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Mrs N. Thompson' is niet eetbaar. De plant behoort tot de groep tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Clematis planten hebben geen specifieke eigenschap om geluid te dempen. Ze zijn voornamelijk bekend om hun prachtige bloemen en klimmende groei. Planten in het algemeen kunnen echter een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Deze plant dient gesnoeid te worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de resterende takken tot ongeveer 30 cm boven de grond. Dit bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Vooral tijdens droge periodes is het belangrijk om voldoende water te geven. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor Clematis planten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5 voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze Clematis plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de wortels koel en vochtig blijven door een mulchlaag aan te brengen. Deze tuinplanten geven de voorkeur aan goed doorlatende grond.

  Om Clematis goed te beschermen in de winter, kunt u de wortels bedekken met een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en vorst. In de lente kunt u de dode takken verwijderen en de plant bemesten voor een gezonde groei.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Geef regelmatig meststoffen voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te verbeteren.

  Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om de Clematis regelmatig te bemesten. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Bemest de plant in het voorjaar en herfst volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch de grond rondom de plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelziekten te voorkomen.

  De Clematis planten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk. Een pH waarde tussen 6 en 7,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze plantensoort.

  Sommige veelvoorkomende plagen bij tuinplanten zoals luizen, trips en rupsen kunnen ook voorkomen bij Clematis. Gebruik insecticiden zoals neemolie of zeepwater om ongedierte te bestrijden. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en neem indien nodig actie.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Mrs N. Thompson' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen in een heldere lila kleur. Deze plant bloeit vroeg in het seizoen en trekt vlinders aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Mrs N. Thompson' kan goed groeien tegen een schutting, pergola of muur en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Deze Clematissoort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in halfschaduw groeien. Met zijn elegante bloemen is de 'Mrs N. Thompson' een prachtige aanvulling op elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.