Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Nelly Moser'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Nelly Moser' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen die een opvallend wit centrum hebben. Deze clematis bloeit vroeg in het seizoen en kan een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken. De plant gedijt het beste in de zon of halfschaduw en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. 'Nelly Moser' is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en hoogte aan tuinpergola's, schuttingen en muren. Verzorg de plant goed door regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis 'Nelly Moser' is niet groenblijvend. Het is een klimplant die in de winter zijn blad verliest. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Clematis planten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden en gedijen goed in gematigde klimaten. Ze hebben wel regelmatig water en voeding nodig, en een goede ondersteuning om te groeien. Met de juiste zorg zullen ze prachtige bloemen produceren gedurende het groeiseizoen.

  De Clematis heeft ongeveer 1 tot 2 vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te klimmen. Het is ook belangrijk om de Clematis te ondersteunen met een klimrek of hekwerk.

  Clematis groeit het beste in zonlicht of halfschaduw, maar kan ook overleven in de schaduw. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn en de plant minder snel groeien. Het is aan te raden om Clematis te planten op een plek met minimaal een paar uur zonlicht per dag.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Nelly Moser' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan dankzij hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van deze bestuivers.

  Clematis trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt het dichte bladerdek voor schuilmogelijkheden voor kleine dieren. Het is een goede keuze voor het vergroten van de biodiversiteit in de tuin.

  De Clematis bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar heeft ook baat bij wat beschutting tegen de felle middagzon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor voldoende water en eventueel wat mulch rond de wortels om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Clematis is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om Clematis uitsluitend als sierplant te gebruiken in de tuin.

  Ja, Clematis planten kunnen helpen bij geluidsdemping in de tuin vanwege hun dichte groei en dikke bladeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze niet als primaire geluidsdemping gebruikt moeten worden, maar eerder als een aanvullende maatregel. Het effect zal afhangen van factoren zoals de locatie en de grootte van de plant.

 • Snoei Clematis in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder zwakke of dode takken en knip de rest van de takken terug tot de gewenste hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de wortels te lang in het water blijven staan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en voeg indien nodig compost of potgrond toe voor een optimale groei.

  Clematis gedijen het best in een vruchtbare, goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Meng organische compost of mest door de grond voor extra voedingsstoffen.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Nelly Moser' gedijt het beste op een zonnige standplaats met vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan ook gedijen in halfschaduw, maar zal minder bloemen produceren. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven door mulch rond de basis van de plant aan te brengen.

  Het is belangrijk om Clematis te beschermen tegen vorst in de winter. Dit kan door de plant te bedekken met stro of bladeren en een beschermende laag mulch aan te brengen. Zorg er ook voor dat de wortels van de plant goed beschermd zijn tegen kou.

  De Clematis moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar, waarbij dode of beschadigde stengels verwijderd worden. Zorg voor voldoende vochtige en goed doorlatende grond, besproei regelmatig tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals Clematis is het belangrijk om ze in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen teveel mest, omdat dit de plant kan beschadigen. Het is aan te raden om de plant na het bemesten goed water te geven.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels wordt geplaatst om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag elk jaar voor optimale groei en bloei.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Clematis is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van insecten. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan helpen bij het afweren van ongedierte zonder de plant te beschadigen. Het is ook belangrijk om een goede luchtcirculatie te behouden om schimmel en ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  Clematis 'Nelly Moser' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen die een opvallend wit centrum hebben. Deze clematis bloeit vroeg in het seizoen en kan een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken. De plant gedijt het beste in de zon of halfschaduw en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. 'Nelly Moser' is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en hoogte aan tuinpergola's, schuttingen en muren. Verzorg de plant goed door regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.