Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Pink Fantasy' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen met een witte streep in het midden. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van schuttingen, pergola's of muren. Zorg voor voldoende steun voor de klimmende takken van deze Clematis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een niet-winterharde plant die bescherming nodig heeft in koudere klimaten. Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy' is een klimplant met prachtige roze bloemen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Clematis staat bekend om zijn prachtige bloemen en klimmende groeiwijze.

  De Clematis 'Pink Fantasy' is over het algemeen niet moeilijk om te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Snoei de plant in het voorjaar en geef regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 70 tot 100 cm ruimte te voorzien om optimaal te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant te laten klimmen en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur tegen een klimrek of pergola.

  Clematis groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de Clematis in een zonnige omgeving te planten.

  Geef de plant wekelijks water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Clematis planten zijn bijenlokkend vanwege hun nectarrijke bloemen. Vlinders worden ook aangetrokken door de bloemen van de Clematis vanwege hun heldere kleuren en geur. Een perfecte plant om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Clematis is goed voor biodiversiteit, omdat het vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen en het biedt schuilplaatsen voor kleine dieren. Het zorgt ook voor verticaal groen in de tuin, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is dus zeker een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Clematis 'Pink Fantasy' bloeit in de maanden juni tot september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon, maar ze geven de voorkeur aan een locatie met wat schaduw in de middaguren om te voorkomen dat de bloemen verbranden. Het is ook belangrijk om de wortels koel en vochtig te houden.

  Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig is voor consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen.

  Ja, Clematis planten hebben de eigenschap om geluid te dempen vanwege hun dichte en volle bladeren en bloemen. Het kan een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is echter geen volledig geluidsdempend middel.

 • Deze Clematis dient gesnoeid te worden in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de rest tot ongeveer 30 cm boven de grond. Kort ook de zijtakken in tot ongeveer 2-3 knoppen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven om gezond te blijven. Een pot met gaten in de bodem is aan te bevelen om overtollig water af te voeren.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Een lichtzure tot neutrale pH is ideaal voor de gezondheid van deze plant.

  De Clematis 'Pink Fantasy' geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en geef de plant voldoende ruimte om te groeien. Deze tuinplant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

  Om Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Pink Fantasy' te beschermen in de winter, kan je mulch aan de voet van de plant leggen. Het is ook raadzaam om de plant te omwikkelen met tuinvlies of jute. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en koude wind.

  De Clematis moet regelmatig worden gesnoeid in het voorjaar om de groei te stimuleren. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals deze clematis kunnen worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant.

  Clematis planten gedijen het beste in neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de grond tussen 6,5 en 7,5 te houden voor een optimale groei. Zure bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant schaden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kan je regelmatig de plant controleren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Tot slot kan je preventief werken door de plant gezond te houden en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Pink Fantasy' is een prachtige klimplant met grote roze bloemen met een witte streep in het midden. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een uitstekende keuze voor het bedekken van schuttingen, pergola's of muren. Zorg voor voldoende steun voor de klimmende takken van deze Clematis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.