Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Sealand Gem' is een late bloeiende clematis met grote bloemen in een prachtige paars-blauwe kleur. De bloemen zijn opvallend en trekken vlinders en bijen aan. Deze klimplant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en gedijt goed in de zon of halfschaduw. 'Sealand Gem' bloeit vanaf de zomer tot in de herfst en kan gebruikt worden om muren, hekken of pergola's te bedekken. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een klimplant die bloeit in de zomer en herfst. Het wordt vaak gebruikt als decoratieve toevoeging aan tuinen en gevels.

  'Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem'' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. De plant kan dus overleven in koude winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen alleen regelmatig snoeien en voldoende water en voeding. Ze gedijen goed in de volle zon of halfschaduw. Let op dat ze steun nodig hebben om te klimmen en zichzelf vast te houden aan een muur of rek.

  Clematis planten hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om ongeveer 30-50 centimeter ruimte tussen elke plant aan te houden. Zorg ook voor een klimhulp, zoals een pergola of trellis, om de plant te ondersteunen tijdens het groeiproces.

  Clematis groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om Clematis te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  De Clematis 'Sealand Gem' heeft minimaal 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, Clematis planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze nuttige bestuivers willen aantrekken.

  Clematis planten in het algemeen worden niet beschouwd als bijzonder waardevol voor de biodiversiteit, omdat ze weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor insecten en dieren. Het is daarom aan te raden om naast Clematis planten ook andere soorten in de tuin te planten die een diverser ecosysteem ondersteunen.

  Deze clematis bloeit van juni tot september en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant grote bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin.

  Ja, Clematis planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en wat bescherming tegen de heetste middagzon. Het is aan te raden om de plant 's ochtends of 's avonds water te geven om te voorkomen dat de wortels verbranden.

  Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem' is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om geen onderdelen van deze plant te eten. Als je twijfelt over de eetbaarheid van een plant, raadpleeg dan een expert.

  Clematis 'Sealand Gem' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een klimplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige bloemen en decoratieve waarde in de tuin. Het kan wel privacy bieden door zijn dichte bladerdek.

 • Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem' moet jaarlijks gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de resterende takken tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder ook dunne, zwakke takken om de plant gezond en goed gevormd te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd dat de bladeren nat worden.

  De Clematis 'Sealand Gem' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van organische meststoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De Clematis heeft een goed doorlatende bodem nodig die vochtig, maar niet te nat is. Zorg voor een vruchtbare grond met veel organisch materiaal. Vermijd kalkrijke grond, aangezien Clematis van zure tot neutrale bodems houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en felle zon. Ideaal voor in de border of tegen een klimrek.

  In de winter is het belangrijk om Clematis te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant tegen harde wind te beschermen door een beschutting te plaatsen. Het is ook aan te raden om de plant te snoeien in het vroege voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het vroege voorjaar om de groei te bevorderen en verwijder dode of beschadigde takken. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Sealand Gem' heeft behoefte aan een voedingsrijke bodem en regelmatige bemesting. Gebruik organische meststoffen zoals compost of speciale meststof voor bloeiende klimplanten. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om schimmelgroei te voorkomen. Een laag mulch van 5-7 cm is voldoende voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld kalk of speciale meststoffen voor zure grond. Te zure grond kan leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Clematis 'Sealand Gem', kan men gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of predatoren zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het bestrijden van ongedierte en het behouden van een gezonde leefomgeving voor de plant.

 • Omschrijving

  Clematis 'Sealand Gem' is een late bloeiende clematis met grote bloemen in een prachtige paars-blauwe kleur. De bloemen zijn opvallend en trekken vlinders en bijen aan. Deze klimplant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en gedijt goed in de zon of halfschaduw. 'Sealand Gem' bloeit vanaf de zomer tot in de herfst en kan gebruikt worden om muren, hekken of pergola's te bedekken. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.