Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Voluceau'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Voluceau' is een prachtige klimplant met grote, roze bloemen die in de late zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en zijn zeer geschikt om een muur of hek te bedekken. De plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Ze bloeit op het nieuwe hout, dus snoeien kan het beste in het vroege voorjaar plaatsvinden. De Clematis 'Voluceau' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Voluceau' is niet groenblijvend. Het is een plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een tuinplant die vaak wordt gebruikt voor het bedekken van schuttingen of pergola's.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die de winter goed kan overleven. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben alleen regelmatige snoei en voldoende water nodig. Ze groeien goed in de volle zon tot halfschaduw en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond. Als de planten goed worden verzorgd, zullen ze elk jaar opnieuw bloeien.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen klimmen, dus een stevige klimplantenrek of pergola is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende licht en lucht te krijgen. Clematis groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond.

  Clematis gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Voluceau' niet in de schaduw te planten.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week diep te bewateren. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Clematis planten hebben de potentie om vlinders en bijen aan te trekken vanwege de nectar die ze produceren. De bloemen zijn aantrekkelijk voor insecten zoals vlinders vanwege hun heldere kleuren en geur. Clematis planten kunnen een aanvulling zijn op de biodiversiteit in uw tuin.

  Clematis planten zijn niet erg nuttig voor biodiversiteit, omdat ze voornamelijk worden gekweekt voor hun decoratieve bloemen en geen aantrekkelijk voedsel of schuilplaats bieden aan dieren. Het is beter om inheemse planten te kiezen die meer bijdragen aan biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren. Clematis bloeit voornamelijk in de zomermaanden.

  Ja, Clematis planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is wel aan te raden om de wortels koel en vochtig te houden. Houd er rekening mee dat de plant ook bescherming nodig heeft tegen harde wind.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren als ze worden ingenomen. Het is belangrijk om deze planten niet in de buurt van eetbare gewassen te planten en kinderen en huisdieren ervan weg te houden. Als je twijfelt over de veiligheid van een plant, raadpleeg dan altijd een expert.

  Clematis planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Hun hoofdfunctie is het decoratief bedekken van muren en schuttingen in de tuin. Hoewel ze wel een positief effect hebben op de biodiversiteit in de tuin.

 • De plant moet elk jaar na de bloei gesnoeid worden, meestal in de late zomer of vroege herfst. Verwijder dode of beschadigde stengels en snoei de resterende stengels tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Hierdoor stimuleer je een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  De Clematis 'Voluceau' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

  De Clematis vereist goed doorlatende potgrond om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtzuur tot neutraal is en rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware en compacte grondsoorten om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk om de wortels koel te houden, bijvoorbeeld door een laag mulch aan te brengen.

  In de winter is het belangrijk om de basis van de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kunnen de toppen van de plant worden beschermd met een laagje stro of dennentakken. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en hevige regen om beschadiging te voorkomen.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Voluceau' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar tot boven de nieuwe groeiknoppen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Houd de aanbevolen dosering aan om overbemesting te voorkomen.

  Om de vochtigheid en temperatuur rond de wortels te behouden, is het aan te raden om mulch toe te voegen. Het aanbrengen van een laag mulch helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden in de grond. Let er wel op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Voluceau' groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten kan je het beste regelmatig controleren op luizen, slakken en andere schadelijke insecten. Gebruik bij een plaag liever milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en gezonde bodem om de plant weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Voluceau' is een prachtige klimplant met grote, roze bloemen die in de late zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende klokvorm en zijn zeer geschikt om een muur of hek te bedekken. De plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Ze bloeit op het nieuwe hout, dus snoeien kan het beste in het vroege voorjaar plaatsvinden. De Clematis 'Voluceau' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.