Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Wada's Primrose' is een late bloeiende klimplant met grote bloemen. De bloemen hebben een prachtige lichtgele kleur met een vleugje roze. Deze clematis groeit goed in de zon of halfschaduw en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. 'Wada's Primrose' is een sterke en gezonde plant die regelmatig snoeien nodig heeft om goed te gedijen. Het is een perfecte keuze voor het opfleuren van een pergola, hekwerk of muur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest.

  Deze Clematis is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen in de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de bloei te bevorderen.

  Clematis is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Zorg voor voldoende vocht en voeding en snoei de plant regelmatig voor een gezonde groei. Plant de Clematis op een zonnige plek met goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Clematis hebben over het algemeen ruimte nodig om te groeien en zich uit te strekken. Zorg voor minstens 60-90 cm ruimte tussen planten om overmatige concurrentie te voorkomen. Ze kunnen worden geleid langs een hek of pergola om verticaal te groeien.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gemiddeld moet de plant 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Clematis 'Wada's Primrose' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze Clematis bloeit in de maanden juni tot september en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang. Het is een populaire tuinplant vanwege haar lange bloeiperiode en mooie bloemen.

  Ja, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose' kan goed tegen de volle zon. Ze gedijen het beste op een plek met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg er wel voor dat de wortels van de plant koel blijven.

  Nee, Clematis behoort tot de giftige planten en is niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om de plant niet te eten en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Clematis planten hebben dichte groei en kunnen geluid enigszins dempen in een tuinomgeving. Echter, ze zijn geen volledig geluidsdempende planten zoals bijvoorbeeld een muur of haag. Het effect zal afhangen van de omvang en dichtheid van de planten in de tuin.

 • Deze Clematis moet jaarlijks worden gesnoeid om de bloei te bevorderen en de plant gezond te houden. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar en snoei bloeiende takken direct na de bloei. Verwijder ook afgevallen bladeren en snoeiafval om ziekten te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de Clematis 'Wada's Primrose' en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de wortelzone om schimmelziekten te voorkomen. Houd de grond vochtig maar niet te nat.

  Deze plant doet het goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Geef regelmatig water en bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kan de plant last krijgen van wortelrot. Voeg eventueel compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant te voorzien van een klimhulp, zoals een rek of pergola.

  Voor de winter kunnen Clematis planten worden beschermd door mulch aan de basis van de plant aan te brengen en de wortels te bedekken met een laagje bladeren of stro. Het is ook belangrijk om de plant tegen koude wind te beschermen door bijvoorbeeld een beschermende hoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens de wintermaanden.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode takken in het voorjaar en ondersteun de plant met een klimrek of net. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze Clematis hebben behoefte aan een regelmatige bemesting voor gezonde groei en bloei. Gebruik een organische meststof speciaal voor klimplanten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de wortelzone wordt verspreid en vermijd een teveel aan voedingsstoffen om schade te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar houd het weg van de stam om verstikking te voorkomen.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Wada's Primrose' heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Het is belangrijk om regelmatig de Clematis te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, slakken en spint. Dit kan het beste gebeuren door de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig te behandelen met een geschikt bestrijdingsmiddel. Daarnaast kan het handig zijn om de plant te voorzien van voldoende voeding en water, zodat deze sterk en gezond blijft en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  Clematis 'Wada's Primrose' is een late bloeiende klimplant met grote bloemen. De bloemen hebben een prachtige lichtgele kleur met een vleugje roze. Deze clematis groeit goed in de zon of halfschaduw en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. 'Wada's Primrose' is een sterke en gezonde plant die regelmatig snoeien nodig heeft om goed te gedijen. Het is een perfecte keuze voor het opfleuren van een pergola, hekwerk of muur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.