Clethra alnifolia 'Pink Spire'

Clethra

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clethra alnifolia 'Pink Spire' is een langzaam groeiende, opgaande struik met een compacte vorm. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. In de zomer produceert de plant opvallende bloemaren met roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant is zeer geliefd bij vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Clethra alnifolia 'Pink Spire' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Planten in een beschutte plek kan helpen om de winterhardheid te vergroten.

  Ja, de Clethra alnifolia 'Pink Spire' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond goed doorlatend is. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Houd ook rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die goed gedijt in beschutte gebieden met weinig direct zonlicht. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht in de grond.

  De Clethra alnifolia 'Pink Spire' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  'Clethra alnifolia 'Pink Spire' is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten en vlinders. Door de bloemen en de vruchten die de plant produceert, draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse en gezonde leefomgeving.

  "Clethra alnifolia 'Pink Spire' bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken."

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. De plant heeft geen specifieke problemen met overmatige blootstelling aan zonlicht.

  Nee, de Clethra alnifolia 'Pink Spire' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om deze plant toe te voegen aan je tuin voor esthetische doeleinden.

  Ja, Clethra alnifolia 'Pink Spire' is geluidsdempend dankzij de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het planten van deze struik in de tuin kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip terug tot gezonde scheuten. Gebruik scherp snoeigereedschap om schade te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water bij de wortels om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplantenmarkt raadt aan om de plant in een goed doorlatende potgrond te planten voor optimale groei en bloei. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat. Teveel vocht kan leiden tot rot, dus zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt.

  Clethra alnifolia 'Pink Spire' gedijt het best in vochtige, zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en te zorgen voor voldoende organisch materiaal. Een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een vochtige grond die goed doorlatend is. Deze plant komt goed tot zijn recht in borders of langs waterpartijen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden bereikt door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met een laag bladeren of een doek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een gezonde groei te stimuleren. Mest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor optimale bloei.

  Tuinplanten zoals Clethra alnifolia 'Pink Spire' kunnen worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen die de bodemstructuur verbeteren en langzaam voedingsstoffen vrijgeven. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost als mulchlaag. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan en vermijd het direct contact met de stam van de plant.

  Deze plant prefereert een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of azijn. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren op luizen, spint of trips. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van luizen. Verwijder aangetaste bladeren of gebruik indien nodig een biologisch bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  De Clethra alnifolia 'Pink Spire' is een langzaam groeiende, opgaande struik met een compacte vorm. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter. De bladeren zijn langwerpig en donkergroen van kleur. In de zomer produceert de plant opvallende bloemaren met roze bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze plant is zeer geliefd bij vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.