Cornus alternifolia 'Argentea'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus alternifolia 'Argentea' is een elegante struik met opvallend zilverachtig blad dat in de lente en zomer een mooi contrast vormt met de donkergroene takken. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door blauwzwarte bessen in de herfst. Deze plant groeit het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Argentea' variëteit heeft een mooie horizontale groeiwijze en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin met zijn decoratieve bladeren en opvallende groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verandert van kleur gedurende het jaar en kan zelfs in de herfst roodpaars kleuren. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is daarom geschikt voor koudere klimaten en kan vorst goed verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen winterse omstandigheden.

  Ja, de Cornus alternifolia 'Argentea' is over het algemeen een gemakkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te snoeien voor een gezonde groei. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vruchtbare grond voor optimale groei.

  Cornus alternifolia 'Argentea' heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is een meerstammige struik die in de breedte kan uitgroeien. Zorg voor voldoende ruimte in de tuin zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.

  Cornus alternifolia 'Argentea' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk verminderd worden en kan de plant minder goed tot zijn recht komen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het voldoende zonlicht ontvangt.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen watergeefbeurten om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke uiterlijk. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  "Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door zijn bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast biedt hij ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. De plant zorgt zo voor een gevarieerde en levendige tuin."

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te consumeren. Het wordt aanbevolen om andere planten te kiezen die wel veilig eetbaar zijn.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen vanwege de dichte bladeren en takken. Echter, het is geen volledige geluidsdemper. Het effect kan variëren afhankelijk van de omgeving en de grootte van de plant.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om de lucht- en lichtcirculatie te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  De Tuinplanten Cornus alternifolia 'Argentea' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor houtachtige planten is aan te raden voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid is geschikt. Zorg voor een pH-waarde van neutraal tot licht zuur.

  De Cornus alternifolia 'Argentea' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend en licht vochtig is. Deze tuinplant kan goed groeien in diverse bodemsoorten, zoals zandgrond, kleigrond en kalkrijke grond.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met mulch of een beschermende doek om de wortels te beschermen tegen vorst. Let op dat de plant geen natte voeten krijgt, dit kan leiden tot schade aan de wortels. Zorg ervoor dat de plant voor de winter goed water heeft gekregen, zodat deze sterk de koude periode in gaat.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm te behouden. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken te verwijderen. Zorg voor voldoende water en bemesting tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik bij voorkeur meststoffen met een hoger gehalte aan kalium voor een betere weerstand tegen ziekten en plagen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en onkruid onderdrukt. Gebruik organische mulch, zoals compost of boomschors, rond de plant, maar laat ruimte rond de stam vrij. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het beste in zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld turf of speciale bodemverbeteraars voor zure grond. Een te hoge pH kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen bij de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten zoals bladluizen, spint en wolluis. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het weghalen van dode bladeren en takken kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cornus alternifolia 'Argentea' is een elegante struik met opvallend zilverachtig blad dat in de lente en zomer een mooi contrast vormt met de donkergroene takken. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door blauwzwarte bessen in de herfst. Deze plant groeit het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De 'Argentea' variëteit heeft een mooie horizontale groeiwijze en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin met zijn decoratieve bladeren en opvallende groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.