Cornus controversa 'Pagoda'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus controversa 'Pagoda' er en smuk træ med en markant horisontal vækstform og lag af horisontale grene, der skaber en pagode-lignende effekt. Om foråret blomstrer træet med smukke hvide blomster, efterfulgt af blåsorte bær om efteråret, der tiltrækker fugle. Bladene er ovale og skifter farve til smukke nuancer af rød og lilla om efteråret, hvilket gør træet til et spektakulært syn i haven. Cornus controversa 'Pagoda' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig til halvskygget placering. Dette træ er et blikfang i enhver have og tilføjer struktur, tekstur og farve til omgivelserne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Cornus controversa 'Pagoda'" er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sine blade om efteråret. Det er vigtigt at vide, at denne plante ikke bevarer grønne blade hele året.

  Cornus controversa 'Pagoda' er hårdfør til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Denne haveplante kan overvintre godt i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den efter behov. Derudover trives planten godt i fuld sol eller halvskygge.

  Cornus controversa 'Pagoda' har brug for et område på cirka 3 meter bredt og 4 meter højt for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og få tilstrækkeligt med lys og luft. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at styre væksten korrekt.

  Cornus controversa 'Pagoda' trives bedst i halvskygge eller i fuld sol. I skygge kan væksten være lidt langsommere, men den vil stadig trives godt. Sørg for tilstrækkelig fugtig og næringsrig jord for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men undgå at rødderne konstant står i våd jord. Det anbefales at vande 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, planten har blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Dette gør planten til et godt valg for en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Cornus controversa 'Pagoda' tiltrækker fugle med sine bær og tilbyder ly for insekter og små dyr. På grund af de forskellige blade og blomster er den tiltrækkende for forskellige typer insekter. Det øger derfor biodiversiteten i en have.

  Planten blomstrer i maj og juni måned, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Planten Cornus controversa 'Pagoda' kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig.

  Nej, bladene eller dele af denne plante er ikke spiselige for mennesker og kan endda være giftige. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Denne plante hører til kategorien haveplanter og dyrkes primært på grund af dens dekorative egenskaber.

  Ja, haveplanter som Cornus controversa 'Pagoda' kan virke lyddæmpende på grund af deres blade og grene, der kan absorbere og reflektere lydbølger. Effekten er dog begrænset i forhold til ægte lyddæmpende materialer som isolering eller gardiner. Det kan dog hjælpe med at reducere omgivende støj lidt i en have eller udendørs rum.

 • Det er vigtigt at beskære Cornus controversa 'Pagoda' regelmæssigt for at bevare plantens form og størrelse. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og fjern eventuelle krydsende grene for at lade lys og luft cirkulere gennem planten. Undgå at beskære planten for meget for at bevare dens naturlige vækst og blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at planten står med rødderne i vand. Det er vigtigt ikke at lade planten tørre ud, men heller ikke at lade den drukne.

  Planten har en præference for fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden ikke forbliver for våd for at undgå rodrot. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og helst fugtig, men ikke for våd. En humusrig jord med tilstrækkeligt med næringsstoffer er ideel. Planten trives bedst i en sur til neutral jord.

  Planten trives bedst på et sted med tilstrækkeligt sollys og fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Et sted i halvskygge er også velegnet til denne plante.

  Sørg for et lag muld af blade eller halm omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Bind grenene sammen med snor for at beskytte dem mod sne og is. Beskyt planten med et fleececover, når temperaturen kommer under frysepunktet.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt både i sol og halvskygge. Beskær regelmæssigt for at bevare plantens form og størrelse. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde årligt om foråret med organiske gødninger. Brug for eksempel kompost eller gødningskugler for at give planten næringsstoffer. Sørg for, at gødningen fordeles jævnt omkring planten, men ikke direkte mod stammen.

  Det anbefales at muld din plante med organisk materiale såsom kompost eller træbark. Mulch beskytter rødderne mod frost og holder jorden fugtig. Forny mulchlaget årligt for at optimere plantens vækst.

  Have i mind that the plant "Cornus controversa 'Pagoda'" grows best in a slightly acidic to neutral soil with a pH value between 5.5 and 7.5. It is important to regularly check the acidity of the soil and adjust it if necessary with garden peat or lime.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på i havenplanter er ved regelmæssigt at kontrollere bladene og stænglerne for tegn på skadedyr. Det er også en god idé at tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom marihøns eller snyltehvepse, til haven. Hvis nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes til at reducere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Cornus controversa 'Pagoda' er en smuk træ med en markant horisontal vækstform og lag af horisontale grene, der skaber en pagode-lignende effekt. Om foråret blomstrer træet med smukke hvide blomster, efterfulgt af blåsorte bær om efteråret, der tiltrækker fugle. Bladene er ovale og skifter farve til smukke nuancer af rød og lilla om efteråret, hvilket gør træet til et spektakulært syn i haven. Cornus controversa 'Pagoda' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig til halvskygget placering. Dette træ er et blikfang i enhver have og tilføjer struktur, tekstur og farve til omgivelserne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.