Cornus florida 'Cherokee Chief'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cornus florida 'Cherokee Chief' is een prachtige sierlijke boom die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen in het voorjaar. Deze variëteit heeft dieprood blad gedurende de zomermaanden en kan in de herfst veranderen in een prachtige paarse kleur. De boom kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 5-6 meter en heeft een ronde kroonvorm. 'Cherokee Chief' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire boom in tuinen vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Cornus florida 'Cherokee Chief' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de herfst zijn bladeren verliest.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan overleven in de Nederlandse winter.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het regelmatig snoeien en bemesten zal de groei en bloei bevorderen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens drogere periodes.

  Voor een Cornus florida 'Cherokee Chief' heeft u ongeveer 3 tot 4 meter ruimte nodig. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.

  Cornus florida 'Cherokee Chief' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels te langdurig nat blijven staan. Pas het watergeven aan op basis van de weersomstandigheden en de staat van de grond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten aantrekt en helpt bij bestuiving.

  Ja, de Cornus florida 'Cherokee Chief' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen, bessen en bladeren biedt die insecten en vogels aantrekken. Daarnaast biedt het een schuilplaats en voedselbron voor verschillende soorten dieren en insecten. Het helpt bij het bevorderen van een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De 'Cherokee Chief' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Slechts de bessen zijn eetbaar van deze plantensoort. Het is belangrijk om alleen de rijpe bessen te consumeren, omdat de onrijpe bessen maagklachten kunnen veroorzaken. Het is aan te raden om de bessen te koken voordat ze gegeten worden.

  Ja, als tuinplant staat deze plant bekend om zijn bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant staat.

 • Om de plant gezond te houden, kan je deze het beste snoeien in het vroege voorjaar. Verwijder eventuele dode takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te verbeteren. Snoei takken onder een hoek om te voorkomen dat water op de wonden blijft staan.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Water geven bij de wortelzone en niet op de bladeren.

  Voor de "Cornus florida 'Cherokee Chief'" is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Kies een potgrond speciaal voor zuurminnende planten om de groei en bloei te optimaliseren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Vermijd zware en compacte grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst in de winter. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral bij jonge planten. Een laag mulch rond de wortels en het inpakken van de plant met jute kan helpen bij het beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en neem indien nodig actie.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met een organische meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof met een lager stikstofgehalte om een te snelle groei te voorkomen. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei en gezondheid van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor de gezondheid van de Tuinplanten, omdat het de grond helpt vocht vast te houden, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het aanbrengen van een laag organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers rond de plant kan helpen bij het voorkomen van onkruid en verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om jaarlijks de mulchlaag te vernieuwen om de planten gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Cornus florida 'Cherokee Chief' gedijen het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 6.5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen, terwijl een te lage zuurgraad de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing of het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en ziekten is ook belangrijk om snel in te grijpen. Het verminderen van stressfactoren zoals overmatig water geven en het zorgen voor een gezonde groeiomgeving kan ook helpen om planten weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Cornus florida 'Cherokee Chief' is een prachtige sierlijke boom die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen in het voorjaar. Deze variëteit heeft dieprood blad gedurende de zomermaanden en kan in de herfst veranderen in een prachtige paarse kleur. De boom kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 5-6 meter en heeft een ronde kroonvorm. 'Cherokee Chief' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een populaire boom in tuinen vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.