Cornus florida 'Red Giant'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus florida 'Red Giant' is een Amerikaanse sierkers met opvallende rode bloemen in het voorjaar. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of kleine boom van 4-6 meter hoog. De bladeren zijn groen en verkleuren in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. 'Red Giant' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en prefereert een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Cornus Florida 'Red Giant' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant 'Cornus florida 'Red Giant'' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. De plant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen. Het is echter altijd aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme vorst.

  Ja, Cornus florida 'Red Giant' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste bodem- en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden.

  Cornus florida 'Red Giant' heeft ruimte nodig om tot zijn maximale grootte en vorm te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij zich goed kan ontwikkelen en uitbreiden in de tuin. Het is aan te raden om de plant te planten op een locatie waar hij voldoende zonlicht en voedzame grond krijgt.

  Deze plant groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. In de volle schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Cornus florida 'Red Giant' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Het kan helpen om het ecosysteem in de tuin in evenwicht te houden.

  Ja, Cornus florida 'Red Giant' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen en bessen produceert die vogels, bijen en andere insecten aantrekken. Daarnaast biedt het schuilplaats en voedsel voor verschillende diersoorten in de tuin.

  De Cornus florida 'Red Giant' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant is geschikt voor zowel zonnige als licht beschaduwde plekken in de tuin.

  Nee, de bessen van Cornus florida zijn niet eetbaar voor mensen en kunnen zelfs lichte maagklachten veroorzaken als ze worden ingenomen. Het is daarom niet veilig om deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om de bessen niet te eten en de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, de Cornus florida 'Red Giant' heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn dichte bladerdek en dichte groei. Het is een geschikte plant om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • Je kunt deze plant snoeien in de late winter of vroege lente om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon indien nodig uit voor een gezonde groei. Vermijd snoeien in de herfst, aangezien dit de bloei kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Voorkom dat de wortels van de plant uitdrogen.

  Voor de Cornus florida 'Red Giant' is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Gebruik eventueel een meststof speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een neutrale pH-waarde hebben. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Cornus florida 'Red Giant' gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die vochtig blijft maar niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de winter goed door te komen, is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de wortels te mulchen met organisch materiaal en de plant in te pakken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Ook is het belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuw.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en voed de plant jaarlijks met meststoffen. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en behandel indien nodig.

  Het is belangrijk om Tuinplanten zoals deze regelmatig te bemesten om een goede groei en bloei te bevorderen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

  Het is belangrijk om een dikke laag mulch rondom de wortelzone van de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Vernieuw de mulchlaag indien nodig om de plant gezond te houden.

  De Cornus florida 'Red Giant' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te optimaliseren voor de groei van deze tuinplant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten zoals "Cornus florida 'Red Giant'" is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding van bladluizen en andere insecten. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan een optie zijn om ongedierte aan te pakken.

 • Omschrijving

  Cornus florida 'Red Giant' is een Amerikaanse sierkers met opvallende rode bloemen in het voorjaar. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of kleine boom van 4-6 meter hoog. De bladeren zijn groen en verkleuren in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. 'Red Giant' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en prefereert een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Deze plant is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.