Cornus florida f. rubra

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus florida f. rubra, ook bekend als de rode bloeiende hondenhoutboom, is een prachtige sierstruik met opvallende rode bloemen in het voorjaar. De bloemen zijn eigenlijk schutbladeren die een mooie contrast vormen met de groene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote boom en heeft een mooie herfstverkleuring met rode bladeren. Cornus florida f. rubra gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodems en heeft een voorkeur voor zonnige tot halfschaduwrijke standplaatsen. Een mooie aanvulling op de tuin voor liefhebbers van kleurrijke bloemen en herfstverkleuring.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Cornus florida f. rubra" is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die tijdens de winter kaal zal zijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om bij strenge vorst de plant te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of doek. Planten in potten zijn over het algemeen minder winterhard dan planten in de volle grond.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om de vorm te behouden. Het is ook belangrijk om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie te plaatsen.

  De Cornus florida f. rubra heeft ongeveer 3 tot 4 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich volledig kan ontplooien en gezond blijft. Zorg er dus voor dat er voldoende afstand is tot andere planten en obstakels.

  Ja, Cornus florida f. rubra groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige, vruchtbare grond met wat schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om een goede groei te bevorderen.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Cornus florida f. rubra is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen produceert die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast biedt de plant onderdak en voedsel aan verschillende insecten en vogels, waardoor het de algehele biodiversiteit in de tuin kan verhogen.

  De bloei vindt plaats in de maanden mei en juni en duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg daarnaast voor een goede drainage in de grond.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en bevatten giftige stoffen. Het is daarom niet veilig om deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om de vruchten van deze plant niet te eten.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking doordat het bladoppervlak geluidsgolven absorbeert. Het kan helpen om geluid van buitenaf te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het aanplanten in tuinen of langs wegen.

 • De Cornus florida f. rubra kan het beste gesnoeid worden in het late winter of vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit om licht en luchtcirculatie te bevorderen. Vermijd zware snoei om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die licht en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige tot droge bodems. Het gedijt goed in zowel zure als neutrale grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen koude temperaturen door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met een laag stro of doek. Ook kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie voor extra bescherming tegen de winterkou. Het regelmatig controleren van de plant op eventuele schade is ook belangrijk om tijdig in te kunnen grijpen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken jaarlijks in het voorjaar. Verwijder ook eventuele bloemen en bladeren die zijn aangetast door ziekten of plagen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Dit kan helpen om de plant gezond en vitaal te houden, en de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor optimale groei.

  Mulchen met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het houdt ook de wortels van de plant koel en beschermt ze tegen extreme temperaturen. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd voor optimale resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van geschikte bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en slechte groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig snoeien en het verwijderen van dode bladeren. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen aantrekken om schadelijke insecten te bestrijden. Mocht er toch een plaag optreden, dan kunt u milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een biologisch insecticide gebruiken.

 • Omschrijving

  Cornus florida f. rubra, ook bekend als de rode bloeiende hondenhoutboom, is een prachtige sierstruik met opvallende rode bloemen in het voorjaar. De bloemen zijn eigenlijk schutbladeren die een mooie contrast vormen met de groene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote boom en heeft een mooie herfstverkleuring met rode bladeren. Cornus florida f. rubra gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodems en heeft een voorkeur voor zonnige tot halfschaduwrijke standplaatsen. Een mooie aanvulling op de tuin voor liefhebbers van kleurrijke bloemen en herfstverkleuring.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.