Cornus kousa var. chinensis

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa var. chinensis is een langzaam groeiende struik of kleine boom met een ronde kroon en opvallende witte bloemen in de lente. De bloemen worden gevolgd door eetbare rode vruchten in de zomer. De bladeren zijn ovaalvormig en verkleuren in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een decoratieve plant die goed past in een tuin of als solitaire blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Cornus kousa var. chinensis is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de winter kaal zal zijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20°C en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te bedekken met mulch of een beschermende doek.

  De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te snoeien voor een gezonde groei. Zorg voor een goede standplaats met voldoende zonlicht en vruchtbare grond voor optimale groei.

  De Cornus kousa var. chinensis heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd ongeveer 2 tot 3 meter afstand tussen andere planten voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en heeft slechts een klein beetje zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant kan goed gedijen in schaduwrijke tuinen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit doordat ze voedsel en beschutting bieden aan diverse dieren, zoals insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gevarieerde leefomgeving te creëren. Planten zoals "Cornus kousa var. chinensis" kunnen hieraan bijdragen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. In de zomermaanden ontwikkelen zich rode vruchten die tot in de herfst aan de plant blijven hangen.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zonlicht. Het is belangrijk om de plant goed water te geven bij warm weer. Over het algemeen gedijt de plant goed in de volle zon.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in de keuken. Ze hebben een zoete smaak en kunnen rauw worden gegeten of verwerkt worden in jam of gebak. Het is belangrijk om alleen de vruchten te eten en de rest van de plant te vermijden, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn dichte bladerdek dat geluid kan absorberen en dempen, waardoor het een goede keuze kan zijn voor geluidsgevoelige gebieden in de tuin. Het is echter geen specifieke geluidsdempende plant.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode, beschadigde of overlappende takken en snoei indien nodig lichtjes om de grootte van de plant te controleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet drassig is. Een mengsel van potgrond en scherp zand kan gunstig zijn voor de wortels van de plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is en vermijd wateroverlast. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende vocht en voedingsstoffen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Eventueel kunt u de plant beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef de plant een jaarlijkse meststofbeurt in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof die speciaal samengesteld is voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een waardevolle toevoeging voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen uitdroging en extreme temperaturen, onkruidgroei vermindert en voedingsstoffen aan de grond toevoegt. Het kan worden aangebracht rondom de stam van de plant in een laag van 5-10 cm dik. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam ligt om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde van 5,5 tot 6,5. Een licht zure bodem is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld bemesting.

  Kornoelje is gevoelig voor aanvallen door bladluizen, snuitkevers en kevers. Bladluizen kunnen worden bestreden met insecticiden, terwijl kevers en snuitkevers kunnen worden verwijderd door ze met de hand te plukken en de plant regelmatig te controleren op aanwezigheid van deze insecten. Het is ook handig om regelmatig de omgeving van de plant schoon te houden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cornus kousa var. chinensis is een langzaam groeiende struik of kleine boom met een ronde kroon en opvallende witte bloemen in de lente. De bloemen worden gevolgd door eetbare rode vruchten in de zomer. De bladeren zijn ovaalvormig en verkleuren in de herfst naar prachtige tinten rood en paars. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. Het is een decoratieve plant die goed past in een tuin of als solitaire blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.