Cornus kousa 'Milky Way'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa 'Milky Way' er en kompakt prydplante med en rund vækstform. Denne plante har ovale, mørkegrønne blade, der om efteråret smukt skifter farve til rød. Om foråret blomstrer 'Milky Way' med små, hvide blomster, der ligner stjerner. Efter blomstringen dannes spiselige, lyserøde frugter, som er elsket af fugle. Denne Cornus kousa-sort foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering i veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Cornus kousa 'Milky Way' er ikke stedsegrøn. Planten mister sine blade om efteråret og får nye blade om foråret.

  Planten "Cornus kousa 'Milky Way'" er hårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Denne plante kan overleve i kolde til meget kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Cornus kousa 'Milky Way' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Denne plante har brug for regelmæssig vanding og sollys og kan trives i forskellige jordtyper. Beskæring af planten er begrænset og kan gøres om foråret.

  Cornus kousa har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Sørg for et sted i fuld sol til halvskygge og plant mindst 1,5 meter væk fra andre planter. Tag højde for en fuldvokset højde og bredde på ca. 4 meter.

  Ja, Cornus kousa 'Milky Way' trives godt i en skyggefuld miljø. Det er en plante, der trives i delvis til fuld skygge. Planten vil fortsætte med at vokse og blomstre, selv med begrænset sollys.

  Planten skal have vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, og lad det øverste lag af jorden tørre ud mellem vandingerne. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten får tilstrækkeligt med vand.

  Ja, Cornus-planter er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres attraktive blomster og nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten ved at producere blomster, der tiltrækker insekter og tilbyder nektar som en fødekilde. Derudover giver planten ly og mad til fugle, der spiser bærrene. Planten kan også bidrage til mangfoldigheden af plantearter i haven.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni måneder. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Den har brug for tilstrækkeligt sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i varmt vejr.

  Frugterne af denne plante er spiselige og bruges ofte i syltetøj, kage eller smoothies. Det er vigtigt at plukke frugterne helt modne, før de spises. Det anbefales at forbruge frugterne i små mængder.

  Ja, denne plante har potentiale til at dæmpe lyd på grund af dens tætte blade. Planter generelt kan hjælpe med at absorbere og reducere lyd i en haveomgivelse. Effekten afhænger af placeringen og størrelsen af planten.

 • Beskær planten sent om vinteren eller tidligt på foråret for at fjerne døde eller beskadigede grene. Beskær også eventuelt krydsende grene for at fremme luftcirkulationen. Prøv at bevare plantens naturlige form så meget som muligt under beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder, for at undgå udtørring. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Undgå dog, at rødderne konstant står i en for fugtig omgivelse.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Pottemulden skal være let sur (pH-værdi mellem 5,5 og 6,5) og må ikke forårsage vandoverløb. Det er vigtigt regelmæssigt at tjekke fugtigheden i pottemulden og give vand, hvis det er nødvendigt.

  Denne plante trives bedst i en fugtig og veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral til sur pH-værdi. Undgå jorde, der er for våde eller for tørre.

  Denne plante trives bedst på et sted i fuld sol til halvskygge. Sørg for godt drænet jord, der er let fugtig. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod hård frost ved at lægge muld eller blade omkring basen. Derudover kan det hjælpe med at beskytte planten mod stærk vind ved at placere en beskyttende skærm. Det er også vigtigt at kontrollere, om jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Regelmæssig vanding i tørre perioder og årlig beskæring om vinteren anbefales. Sørg for tilstrækkelig plads og sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys til optimal vækst.

  Det er vigtigt for haveplanter at give organisk gødning om foråret, såsom kompost eller ko-gødning. Overgødning kan skade planten, så følg altid den anbefalede dosering på emballagen. Brug helst en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter.

  Mulch er godt for denne plante, fordi det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som træbark eller kompost, og læg et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for, at mulchen ikke kommer helt op ad stammen. Forny mulchen årligt om foråret for optimal vækst og sundhed for planten.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med for eksempel have- eller kompost. En passende surhedsgrad sikrer, at planten optimalt kan absorbere næringsstofferne.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og fjerne dem manuelt. Det er også muligt at bruge et ikke-giftigt bekæmpelsesmiddel baseret på fx sæbe eller olie.

 • Beskrivelse

  Cornus kousa 'Milky Way' er en kompakt prydplante med en rund vækstform. Denne plante har ovale, mørkegrønne blade, der om efteråret smukt skifter farve til rød. Om foråret blomstrer 'Milky Way' med små, hvide blomster, der ligner stjerner. Efter blomstringen dannes spiselige, lyserøde frugter, som er elsket af fugle. Denne Cornus kousa-sort foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering i veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.