Cornus kousa 'Rubra'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus kousa 'Rubra' is een compacte struik met een rijke, roze tot rode kleuring van de bloemen in het voorjaar. De bloemen verschijnen voor de bladeren en vormen een opvallend contrast. Na de bloei verschijnen rode vruchten die vogels aantrekken. In de herfst verkleurt het blad naar prachtige tinten van rood en paars. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verkleurt en valt in de herfst. Het is een bladverliezende struik.

  Cornus kousa 'Rubra' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is een sterke en goed winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme vorst.

  De Cornus kousa 'Rubra' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant mooi te houden.

  Cornus kousa 'Rubra' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de wortels zich goed kunnen verspreiden en de takken voldoende ruimte hebben om te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het selecteren van een geschikte locatie in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij gedijt goed op plaatsen met weinig direct zonlicht en kan zelfs bloeien in deze omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en goede luchtcirculatie.

  Je dient de plant twee tot drie keer per week water te geven, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, en kunnen zo bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel aan kleine dieren en vogels. Het is dus een goede toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, Cornus kousa 'Rubra' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zon-liefhebbende tuinplant. Het zal goed gedijen in een zonnige locatie.

  De vruchten van deze plant zijn eetbaar, en kunnen rauw gegeten worden of verwerkt worden in jam. Het is belangrijk om alleen de vruchten te consumeren, aangezien de rest van de plant giftig kan zijn. Het is altijd aan te raden om te controleren of de vruchten rijp zijn voordat je ze eet.

  De Cornus kousa 'Rubra' heeft de eigenschap om geluid te dempen door de dichte bladeren en takken. Hierdoor kan de plant een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het plant kan dus helpen om een rustiger en stillere omgeving te creëren.

 • Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip takken terug tot vlak boven een naar buiten gerichte knop.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten zoals Cornus kousa 'Rubra' moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mengsel van tuingrond, compost en eventueel wat zand is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond nooit te nat is, want dat kan wortelrot veroorzaken.

  Cornus kousa 'Rubra' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Cornus kousa 'Rubra' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen tegen strenge vorst door de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Het is ook aan te raden om de plant af te schermen tegen harde wind door bijvoorbeeld een schutting of haag te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht heeft door regelmatig water te geven, vooral tijdens droge winterperiodes.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet jaarlijks gesnoeid worden om de vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en bemesting in het voorjaar en zomer. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Cornus kousa 'Rubra' hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Eenmaal per jaar kun je organische meststoffen toevoegen in het voorjaar. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is ideaal voor tuinplanten zoals deze soort. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en behoudt vocht in de grond. Daarnaast helpt mulch ook onkruidgroei te verminderen.

  Deze plant gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met organische meststoffen of kalk. Planten in de verkeerde bodemomstandigheden kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen en kunnen vatbaarder zijn voor ziekten en plagen.

  Om ongedierte te voorkomen of te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op plagen, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en bij te houden welk ongedierte zich eventueel voordoet, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden om de plant gezond te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan schadelijk zijn voor het milieu en andere nuttige insecten, daarom wordt aangeraden om eerst te kiezen voor natuurlijke methoden en enkel als laatste optie over te gaan op chemische bestrijding.

 • Omschrijving

  Cornus kousa 'Rubra' is een compacte struik met een rijke, roze tot rode kleuring van de bloemen in het voorjaar. De bloemen verschijnen voor de bladeren en vormen een opvallend contrast. Na de bloei verschijnen rode vruchten die vogels aantrekken. In de herfst verkleurt het blad naar prachtige tinten van rood en paars. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bloemen en herfstkleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.