Cornus nuttallii 'Monarch'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus nuttallii 'Monarch' er en stor busk eller lille træ med en opret vækst og en rund krone. Bladene er ovale og mørkegrønne i farve, der om efteråret smukt skifter til rød og lilla. Om foråret blomstrer planten med bemærkelsesværdige hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Stammen har en markant rødbrun farve, der flot skiller sig ud mod de grønne blade. Denne plante bliver omkring 4 meter høj og er godt vinterhårdfør.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Om vinteren mister den sit løv. Det er en løvfældende plante.

  Denne plante er hårdfør ned til -20 grader Celsius. Det betyder, at den er godt rustet mod kolde temperaturer om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost.

  Ja, Cornus nuttallii 'Monarch' er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og trives godt i de fleste jordtyper og voksesteder. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der sjældent giver problemer.

  Cornus nuttallii 'Monarch' har brug for plads til at kunne udvikle sig fuldt ud og vokse. Giv planten tilstrækkelig plads til at sprede sig godt og undgå kvælning. Tag hensyn til væksthastigheden og størrelsen af planten, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan også trives godt i skyggen. Væksten kan dog være lidt mindre frodig, og blomstringen kan være lidt mindre overdådig i fuld skygge. Sørg for god gødning og tilstrækkeligt med vand for at få planten til at vokse optimalt.

  Cornus nuttallii 'Monarch' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for at jorden forbliver let fugtig, men ikke for gennemblødt. Juster vandingen baseret på vejrforholdene og plantens behov.

  Ja, kategorien Haveplanter indeholder planter, der tiltrækker sommerfugle og bier. Disse planter er attraktive for bestøvere på grund af deres nektar og pollen. Det kan derfor være, at denne plante tiltrækker sommerfugle og bier.

  Ja, Cornus nuttallii 'Monarch' er godt for biodiversitet, fordi det giver føde og skjulesteder til fugle og insekter. Derudover kan denne plante også bidrage til jordens sundhed ved at fremme jordens liv.

  Planten blomstrer i maj og juni måneder, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante tåler godt fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, bærene fra denne plante er ikke spiselige. Det anbefales at undgå at indtage bærrene. Planten er primært dyrket som prydplante.

  Ja, Cornus nuttallii 'Monarch' er støjreducerende på grund af den tætte bladfylde og den hurtige væksthastighed. Det kan hjælpe med at absorbere lyd og gøre omgivelserne mere rolige. Det er derfor et godt valg til en grøn omgivelser i haven.

 • Beskær planten sent om vinteren eller tidligt om foråret for at fjerne døde, beskadigede eller uønskede grene. Klip grenene af lige over en knop eller forgrening. Fjern også tynde grene for at fremme plantens vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke våd. Undgå at rødderne af planten står i våd jord i lang tid.

  Planten kræver god gennemtrængelig pottemuld og skal vandes regelmæssigt for at holde jorden fugtig. Brug helst en potte med afløbshuller for at undgå vandansamling. Tilføj om nødvendigt gødning i vækstsæsonen for at nære planten.

  Det er vigtigt at sørge for en godt drænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Jordbunden skal være rig på humus og helst neutral til let sur med en pH-værdi. Denne plante trives bedst i en næringsrig jord, der ikke er for tung.

  Planten 'Monarch'-planten trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Det er vigtigt at beskytte haveplanter om vinteren mod ekstreme vejrforhold som frost, vind og sne. Dette kan gøres ved at dække planten med et lag muld eller blade, eller ved at placere en beskyttende konstruktion omkring planten. Derudover anbefales det at kontrollere planten regelmæssigt for eventuel skade og reparere den om nødvendigt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om vinteren for en sund vækst i den næste sæson. Tilføj organisk gødning om foråret for en god blomstring.

  Have being it mindsket at have en regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Det er vigtigt at vælge en gødning, der er specielt sammensat for blomstrende planter. Ved at gøde regelmæssigt vil planten være mere modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr.

  Mulch er en god måde at beskytte jorden omkring haveplanter mod frost om vinteren og udtørring om sommeren. Det hjælper også med at undertrykke ukrudt og beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Sørg for, at mulchen ikke påføres direkte mod stammen eller planten for at forhindre skimmeldannelse.

  Jordens surhedsgrad for-haveplanter skal være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer for at vokse og blomstre sundt. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller gødning.

  Sørg for god luftcirkulation omkring planten, og fjern regelmæssigt døde blade for at undgå svamp. Brug naturlige fjender som mariehøns og grønne bladlus til at bekæmpe skadedyr som bladlus. Undgå kemiske bekæmpelsesmidler og vælg i stedet biologiske metoder.

 • Beskrivelse

  Cornus nuttallii 'Monarch' er en stor busk eller lille træ med en opret vækst og en rund krone. Bladene er ovale og mørkegrønne i farve, der om efteråret smukt skifter til rød og lilla. Om foråret blomstrer planten med bemærkelsesværdige hvide blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Stammen har en markant rødbrun farve, der flot skiller sig ud mod de grønne blade. Denne plante bliver omkring 4 meter høj og er godt vinterhårdfør.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.