Cornus nuttallii 'North Star'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cornus nuttallii 'North Star' is een sierlijke sierheester met een compacte groeiwijze en opvallende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met witte bloemen, gevolgd door decoratieve rode bessen in de herfst. Het blad kleurt prachtig rood in de herfst en blijft lang aan de plant zitten. Deze Cornus soort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor zowel zon als halfschaduw. De 'North Star' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die zorgt voor een mooie opvulling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die zijn bladeren niet verliest in de herfst. Het kan dus zorgen voor wat kleur in de tuin, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Cornus nuttallii 'North Star' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig speciale zorg nodig heeft. Het regelmatig snoeien van dode of beschadigde takken zal de gezondheid van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De Cornus nuttallii 'North Star' heeft ruimte nodig voor zijn takken en wortelstelsel om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en objecten, zodat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. De plant kan minder goed groeien en bloeien in volledige schaduw. Zorg voor voldoende licht en de plant zal goed gedijen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn bloemen die nectar produceren. Het trekt bestuivers aan die helpen bij de bestuiving van de plant. Het kan dus een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin die gericht is op het aantrekken van vlinders en bijen.

  Cornus nuttallii 'North Star' trekt verschillende insecten en vogels aan met zijn bessen en bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een inheemse plantensoort die belangrijk kan zijn voor de lokale ecosystemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedselbronnen voor verschillende dieren.

  Cornus nuttallii 'North Star' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden in zonnige omstandigheden. Deze tuinplant gedijt goed in zonnige locaties.

  Nee, de Cornus nuttallii 'North Star' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet geteeld voor consumptie. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Cornus nuttallii 'North Star' heeft bladeren die geluid kunnen absorberen en daarmee een geluidsdempend effect kunnen hebben in de tuin. Het is echter geen plant die specifiek gekweekt is voor geluidsdemping, maar het kan wel enig effect hebben.

 • Snoei de plant in de late winter of vroege lente om dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip ook oud hout weg om de groei te stimuleren. Verwijder jaarlijks ongeveer een derde van de takken om de plant compact en gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens de droge zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doordrenkt. Geef indien nodig water aan de wortels om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur van pH. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant voldoende zonlicht te geven.

  De Tuinplanten hebben de voorkeur voor vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Vermijd extreem zure of zoute bodems voor een optimale groei.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is goed om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter hebben de meeste tuinplanten extra bescherming nodig. Het kan helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Knip dode takken en bloemen regelmatig weg voor een gezonde groei. Voeg organische meststof toe in het voorjaar voor een goede bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om te letten op de juiste verhouding tussen stikstof, fosfor en kalium, en om een evenwichtige meststof te gebruiken. Het is aan te raden om de planten niet te overbemesten om schade te voorkomen.

  Mulch de grond rondom deze plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag elk jaar om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad kan bijdragen aan een goede ontwikkeling van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Cornus nuttallii 'North Star', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insectenzeep. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op luizen, wolluizen en andere mogelijke plagen. Blijf alert op mogelijke symptomen van plagen en behandel ze indien nodig zo snel mogelijk.

 • Omschrijving

  De Cornus nuttallii 'North Star' is een sierlijke sierheester met een compacte groeiwijze en opvallende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met witte bloemen, gevolgd door decoratieve rode bessen in de herfst. Het blad kleurt prachtig rood in de herfst en blijft lang aan de plant zitten. Deze Cornus soort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor zowel zon als halfschaduw. De 'North Star' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die zorgt voor een mooie opvulling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.