Cornus sericea 'Flaviramea'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus sericea 'Flaviramea', ook bekend als gele kornoelje, is een struik die bekend staat om zijn opvallende felgele twijgen in de winter. De plant kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en heeft ovale groene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood. In het voorjaar bloeit de gele kornoelje met kleine witte bloemen, gevolgd door witte bessen in de zomer. Deze plant gedijt goed op vochtige grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25 graden Celsius overleven. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is daarom een geschikte plant voor in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verder gedijt deze plant goed in de meeste bodemsoorten en heeft het vaak weinig last van ziektes of plagen.

  De Cornus sericea 'Flaviramea' heeft over het algemeen ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij zich volledig kan ontplooien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In een donkere schaduwrijke plek zal de groei van de plant belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Cornus sericea 'Flaviramea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is doorgaans voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Cornus sericea 'Flaviramea' is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen en bessen produceert die insecten en vogels aantrekken. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren en draagt het bij aan de variatie in het ecosysteem van de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een plek waar veel zonlicht is. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is verstandig om de plant regelmatig te controleren op eventuele verbranding door de zon.

  Nee, de Cornus sericea 'Flaviramea' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Cornus sericea 'Flaviramea' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en stengels. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen, vooral als het in groepen wordt geplant. Het is een goede keuze voor het creëren van een afscherming tegen geluid.

 • Snoei de plant in het voorjaar door oude takken tot aan de grond af te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde takken. Eventueel kun je de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels van de plant in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het aan te raden om te planten in lichtzure, vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Het gebruik van een speciale potgrond voor tuinplanten kan helpen bij een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, vruchtbare grond met een goede afwatering. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.Daarnaast heeft de plant behoefte aan een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem voor optimale groei en bloei. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om in de winter te zorgen voor voldoende bescherming tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast is het aan te raden om de plant in de winter niet te snoeien, aangezien dit de kans op vorstschade vergroot.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Geef de plant voldoende water, vooral tijdens droge periodes, en zorg voor een goed doorlatende grond. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze gedijen goed met een regelmatig bemestingsschema dat rijk is aan organisch materiaal. Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte in het voorjaar om de groei te stimuleren en een evenwichtige meststof in het najaar voor een gezonde winterhardheid. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

  Mulch de bodem rond de plant in het voorjaar met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt opgehoopt om schimmelziekten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag indien nodig gedurende het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om regelmatig organisch materiaal zoals compost toe te voegen om de natuurlijke zuurgraad van de bodem te behouden.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen en spintmijten, die kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig snoeien en het verwijderen van aangetaste bladeren helpen bij het voorkomen van plagen. Het inschakelen van professionele ongediertebestrijding kan ook een optie zijn bij ernstige plagen.

 • Omschrijving

  Cornus sericea 'Flaviramea', ook bekend als gele kornoelje, is een struik die bekend staat om zijn opvallende felgele twijgen in de winter. De plant kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en heeft ovale groene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood. In het voorjaar bloeit de gele kornoelje met kleine witte bloemen, gevolgd door witte bessen in de zomer. Deze plant gedijt goed op vochtige grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.