Cornus sericea 'Kelseyi'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus sericea 'Kelseyi' is een dwergvorm van de gewone rode kornoelje met een compacte groeiwijze. De plant heeft opvallende rode twijgen in de winter, die mooi afsteken tegen de sneeuw. In de lente verschijnen er kleine witte bloemen gevolgd door blauwzwarte bessen in de zomer. Het blad van de plant is groen en verkleurt in de herfst naar rood, oranje en geel. Deze dwergkornoelje is ideaal voor compacte tuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, 'Cornus sericea 'Kelseyi'' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In het voorjaar kan de plant weer nieuwe bladeren en bloemen produceren.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg daarnaast voor voldoende water en voedingsstoffen voor een goede groei.

  De Cornus sericea 'Kelseyi' heeft gemiddeld een ruimte nodig van 1-1,5 meter in de breedte en hoogte. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot een gezonde Tuinplant.

  Ja, de Cornus sericea 'Kelseyi' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in vochtige en vruchtbare grond. De schaduw zorgt ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  De Tuinplanten heeft regelmatig en voldoende water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water wanneer dat nodig is. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen profiteren van de bestuivende eigenschappen van deze insecten. Het is een mooie aanvulling op een tuin die een diversiteit aan fauna wil ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het diverse insecten aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor vogels en kleine dieren in de tuin. Het helpt zo de lokale ecosysteem in stand te houden.

  De plant bloeit in de maanden mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagproblemen veroorzaken als ze worden gegeten. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de Cornus sericea 'Kelseyi' heeft bladeren, stengels en takken die geluid kunnen dempen. Dit komt door de dichte begroeiing en het effect van de bladeren die geluid kunnen absorberen. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekozen om geluid te dempen.

 • Deze plant kan het beste in het late voorjaar worden gesnoeid. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en snoei het overtollige hout weg. Let op dat je de vorm en structuur van de plant behoudt tijdens het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om bladschimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig. Gebruik een evenwichtige meststof om de groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst vochtig blijven. Deze plant gedijt goed in zowel zure als neutrale bodems. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om deze plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om een laag mulch of stro rond de basis aan te brengen. Snoei dode takken in het vroege voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. In strenge winters kan het raadzaam zijn om de plant af te dekken met een doek of noppenfolie.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant in het vroege voorjaar voor optimale resultaten.

  Deze plant heeft behoefte aan een voedzame bodem en kan baat hebben bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende struiken en volg de instructies op de verpakking. Overmatige bemesting kan leiden tot een te weelderige groei en verminderde bloei.

  Mulch de bodem rondom deze plant rijkelijk met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik bijvoorbeeld boomschors, bladeren of compost. Let op dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems. Een pH tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een goede groei. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Regelmatig controleren op bladluizen, spint en witte vlieg kan helpen bij het voorkomen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden als biologische bestrijdingsmethode. Het verwijderen van aangetaste bladeren en regelmatig de plant schoonmaken kan ook bijdragen aan het verminderen van plagen.

 • Omschrijving

  Cornus sericea 'Kelseyi' is een dwergvorm van de gewone rode kornoelje met een compacte groeiwijze. De plant heeft opvallende rode twijgen in de winter, die mooi afsteken tegen de sneeuw. In de lente verschijnen er kleine witte bloemen gevolgd door blauwzwarte bessen in de zomer. Het blad van de plant is groen en verkleurt in de herfst naar rood, oranje en geel. Deze dwergkornoelje is ideaal voor compacte tuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.