Cornus 'Eddie's White Wonder'

Cornus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cornus 'Eddie's White Wonder' is een kleine sierstruik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen verschijnen nog voordat het blad aan de struik komt. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van rood en paars. Deze plant is goed winterhard en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. 'Eddie's White Wonder' kan goed gebruikt worden als solitaire struik in de tuin of als haagplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Cornus 'Eddie's White Wonder' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in de winter een kale uitstraling. Het is aan te raden om hem te combineren met groenblijvende planten voor een stabiele uitstraling in de winter.

  De plant Cornus 'Eddie's White Wonder' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter en geef de plant voldoende ruimte om zich uit te breiden. Houd er rekening mee dat de planten ook in de breedte kunnen groeien, dus zorg voor voldoende ruimte in alle richtingen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloeien en bladkleur verliezen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Let op dat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Cornus 'Eddie's White Wonder' draagt bij aan de biodiversiteit door bloemen te produceren die insecten aantrekken voor bestuiving. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor vogels en kleine dieren. Het is dus een goede toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Het regelmatig geven van water is essentieel voor een gezonde groei.

  Nee, de plant Cornus 'Eddie's White Wonder' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, de Cornus 'Eddie's White Wonder' heeft bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en dus geluid kunnen dempen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsdemping zoals bijvoorbeeld een geluidswal.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei terug tot een gezonde knop of zijtak.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een te drassige bodem staan, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef vooral extra water tijdens warme en droge periodes.

  De plant heeft vruchtbare, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Een mengsel van turf en compost is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en voorkeur geven aan vochtige gronden. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe om de grond te verbeteren.

  De standplaats voor de Cornus 'Eddie's White Wonder' is het liefst in de volle zon tot lichte schaduw. Deze plant doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Het is belangrijk om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst, vooral als de plant nog jong is. Een mulchlaag van bladeren of stro kan helpen de wortels te beschermen. Ook het afdekken met een speciale winterhoes kan de plant beschermen tegen extreme kou.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. De plant kan gevoelig zijn voor ziektes, dus controleer regelmatig op symptomen en behandel indien nodig.

  Tuinplanten zoals deze kunnen het beste bemest worden met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een bemesting speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vochtig houden van de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Breng een laag van 5-10 cm mulch aan rond de plant, maar houdt de mulch weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het best in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 7.5. Een te zure bodem kan leiden tot verkleurde bladeren en groeiproblemen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk.

  Voor tuinplanten zoals Cornus 'Eddie's White Wonder' kunnen veelvoorkomende plagen zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg een probleem vormen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine gebruikt worden om ongedierte aan te pakken.

 • Omschrijving

  Cornus 'Eddie's White Wonder' is een kleine sierstruik met opvallende witte bloemen in het voorjaar. De bloemen verschijnen nog voordat het blad aan de struik komt. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van rood en paars. Deze plant is goed winterhard en gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. 'Eddie's White Wonder' kan goed gebruikt worden als solitaire struik in de tuin of als haagplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.