Corylopsis spicata

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Corylopsis spicata is een meerstammige struik die in het voorjaar bloeit met hangende trossen van geurende gele bloemen. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur en verkleuren in de herfst naar geel. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in een vochtige en goed doorlatende bodem. Corylopsis spicata kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en bloeit van maart tot april. Het is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn bloei en herfstverkleuring.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant behoudt geen groene bladeren gedurende het hele jaar. Het verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt nieuwe bladeren in het voorjaar. Het is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om te zorgen voor goede bescherming tijdens strenge vorstperiodes. In de winter kunnen de bladeren van de plant verkleuren of afvallen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en minimale snoei nodig heeft. Als de plant regelmatig water krijgt en af en toe bemest wordt, zal hij gezond blijven en mooi bloeien.

  Corylopsis spicata heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen ontwikkelen en te groeien. Houd ook rekening met de omringende beplanting en structuren.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan worden vermeden. De plant kan goed groeien op een plek met weinig zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen met nectar en pollen. Het is een uitstekende keuze om een bloemrijke en levendige tuin te creëren die veel nuttige insecten aantrekt. Het is een aanwinst voor elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant Corylopsis spicata is goed voor de biodiversiteit. Het trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Daarnaast zorgt het voor variatie in planten en bloemen in de tuin, wat belangrijk is voor een gezonde biodiversiteit.

  . De plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloei duurt ongeveer twee weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden in de omgeving waar de plant groeit.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Snoei nooit te drastisch, aangezien dit de bloei kan beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die humusrijk is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest. Houd de potgrond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Corylopsis spicata gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te droog is, maar vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt in de winter. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag aan te brengen rond de basis. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een vliesdoek of noppenfolie tijdens strenge vorstperiodes. Zorg er ook voor dat de plant goed vochtig blijft, omdat uitdroging kan optreden tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien na de bloei om de vorm te behouden. Geef de plant in droge periodes voldoende water.

  Corylopsis spicata gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Een jaarlijkse bemesting met organische mest in het voorjaar zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien. Overbemesting moet worden vermeden om problemen met de groei en bloei te voorkomen.

  Mulchen verbetert de bodemstructuur, houdt de grond vochtig en onderdrukt onkruid. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rond de basis van de plant. Het is belangrijk om de mulch niet tegen de stam aan te leggen om wortelrot te voorkomen.

  De "Corylopsis spicata" prefereert een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals luizen of spint. Insecticiden kunnen worden gebruikt om het ongedierte te bestrijden, maar zorg ervoor dat de producten veilig zijn voor gebruik bij tuinplanten. Een goede hygiëne en luchtcirculatie rondom de plant kunnen ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Corylopsis spicata is een meerstammige struik die in het voorjaar bloeit met hangende trossen van geurende gele bloemen. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur en verkleuren in de herfst naar geel. Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in een vochtige en goed doorlatende bodem. Corylopsis spicata kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en bloeit van maart tot april. Het is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn bloei en herfstverkleuring.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.