Cotoneaster dielsianus

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster dielsianus is een groenblijvende struik die behoort tot de familie Rosaceae en oorspronkelijk uit China komt. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert in de lente kleine witte bloemen, gevolgd door helderrode bessen in de herfst. Deze plant trekt vogels aan vanwege de bessen die een voedselbron voor hen vormen. Cotoneaster dielsianus gedijt goed in de zon tot halfschaduw en kan worden gebruikt als bodembedekker of als haagplant. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Cotoneaster dielsianus is bladverliezend en verliest zijn bladeren in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen. In de winter kan het blad van deze plant zelfs rood verkleuren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe te snoeien voor een gezonde groei. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en bloeien mooi in het voorjaar.

  De Cotoneaster dielsianus heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere planten en obstakels om te voorkomen dat de plant belemmerd wordt in zijn groei. Zorg voor een open en luchtige omgeving waar de plant zich vrij kan ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een ideaal voorbeeld van een plant die goed gedijt zonder direct zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft en dat er niet te veel concurrentie is van andere planten.

  Het is raadzaam om de plant twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege de bijdrage aan de biodiversiteit. De Cotoneaster dielsianus is een welkome aanvulling voor tuinen die graag vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt met zijn bessen, een schuilplaats biedt voor kleine dieren en bestuivers zoals bijen aantrekt met zijn bloemen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, de besjes van de plant Cotoneaster dielsianus zijn niet eetbaar. Het consumeren van de besjes kan maagklachten veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Kleine bomen en struiken, zoals Cotoneaster dielsianus, kunnen geluid enigszins dempen door de bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Echter, het dempende effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen of structuren. Over het algemeen worden planten niet primair gekozen vanwege hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Het snoeien van deze plant dient in het voorjaar te gebeuren om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dood hout en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Knip lange takken tot de gewenste lengte om de plant compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziektes te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken met een licht zure pH-waarde. Kies bij voorkeur voor een potgrond met toegevoegde voedingsstoffen, zodat de plant voldoende voeding krijgt. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te droge grond om problemen met de wortels te voorkomen.

  De Cotoneaster dielsianus gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar verdraagt ook lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast om de optimale groei te bevorderen. Deze plant is geschikt voor zowel borders als als bodembedekker.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant tijdens vorstvrije periodes water te geven om uitdroging te voorkomen. Vermijd het gebruik van kunstmest in de winter om de plant niet te stimuleren tot groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef af en toe wat mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze plant kunnen in het voorjaar bemest worden met een universele meststof. Gebruik hiervoor een meststof met een gebalanceerde verhouding tussen stikstof, fosfor en kalium. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen voor een gezonde groei en bloei.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar laat ruimte vrij rondom de stam.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en deze zo nodig aan te passen.zure grond kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  Je kunt ongedierte bestrijden door regelmatig de plant te inspecteren op insecten en ze handmatig te verwijderen. Ook kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste voedingsstoffen toe te dienen.

 • Omschrijving

  Cotoneaster dielsianus is een groenblijvende struik die behoort tot de familie Rosaceae en oorspronkelijk uit China komt. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert in de lente kleine witte bloemen, gevolgd door helderrode bessen in de herfst. Deze plant trekt vogels aan vanwege de bessen die een voedselbron voor hen vormen. Cotoneaster dielsianus gedijt goed in de zon tot halfschaduw en kan worden gebruikt als bodembedekker of als haagplant. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.