Cotoneaster salicifolius

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster salicifolius is een bladverliezende struik met smalle, lancetvormige bladeren die lijken op wilgenbladeren. De struik groeit compact en bereikt een maximale hoogte van ongeveer 2-3 meter. In het voorjaar produceert de Cotoneaster salicifolius kleine witte bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. In de herfst ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant gedijt goed in zon tot halfschaduw en is winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Dit maakt hem een populaire keuze voor het toevoegen van wintergroen in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is geschikt om in Nederland te groeien en bloeien. Het is geen vorstgevoelige plant.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 1-1,5 meter ruimte te hebben om volledig te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor een gezonde groei en bloei. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Het gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. Het is een mooie toevoeging aan jouw tuin met zijn decoratieve bessen.

  Cotoneaster salicifolius heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging voor een tuin die wilde dieren zoals vlinders en bijen aantrekt. Planten met nectarrijke bloemen zijn essentieel voor het behouden van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, planten in de familie van Cotoneaster worden vaak bezocht door bestuivers en vogels, wat de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. De planten bieden ook schuilplekken en voedselbronnen voor kleine dieren. Het regelmatig snoeien en onderhouden van de plant kan de biodiversiteit ten goede komen.

  De Cotoneaster salicifolius bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt zelfs het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen en kunnen zelfs giftig zijn bij inname. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is beter om de bessen te vermijden en niet te consumeren.

  Ja, Cotoneaster salicifolius heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de dichte bladeren en takken. Het is daarom een geschikte plant om te gebruiken als groen scherm of haag langs een drukke weg.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar na de bloei. Verwijder dode takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Tuinplanten hebben regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend om verdamping gedurende de dag te voorkomen.

  De Cotoneaster salicifolius gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in een te drassige bodem staan. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te voorzien van voedingsstoffen door middel van meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is, aangezien deze plant een voorkeur heeft voor neutrale tot licht zure grond.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd plaatsen met veel wind. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Voor planten die in de winter gevoelig zijn voor vorst, is het belangrijk om ze te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro. Daarnaast kunnen gevoelige planten ook worden afgedekt met een vliesdoek of een koudekas. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke vorst om schade te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen snoeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft geen specifieke bemesting nodig, maar kan in het voorjaar wel wat organische meststof gebruiken. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof en kalium voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is aan te raden om Cotoneaster salicifolius te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Mulch kan worden aangebracht rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft om verstikking te voorkomen. Het is ook belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Cotoneaster salicifolius gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plant.

  Bescherm de plant tegen ongedierte door regelmatig te controleren op luizen, spint en bladkevers. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden om de ongedierte onder controle te houden. Voorkom ook overmatig water geven, wat kan leiden tot schimmel en andere ongedierte.

 • Omschrijving

  Cotoneaster salicifolius is een bladverliezende struik met smalle, lancetvormige bladeren die lijken op wilgenbladeren. De struik groeit compact en bereikt een maximale hoogte van ongeveer 2-3 meter. In het voorjaar produceert de Cotoneaster salicifolius kleine witte bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. In de herfst ontwikkelen zich rode bessen die vogels aantrekken. Deze plant gedijt goed in zon tot halfschaduw en is winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.