Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' is een compacte struik met glanzende donkergroene bladeren en vertakte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die bijen en vlinders aantrekken. In de herfst verschijnen er helderrode bessen die vogels aantrekken. Deze plant is wintergroen en winterhard en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De 'Coral Beauty' variant heeft extra decoratieve waarde door de helderoranje bessen die aan de struik groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' is niet groenblijvend. Dat betekent dat de bladeren in de winter van de plant kunnen vallen. Het is een tuinplant die zijn blad verliest.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Over het algemeen kan de plant goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Het is een sterke plant die weinig speciale zorg nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert de groei en bloei van de plant.

  Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien. Houd ook rekening met eventuele nabijgelegen planten of structuren die de groei van de Cotoneaster suecicus kunnen belemmeren.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een goede keuze voor plekken in de tuin waar weinig zonlicht komt. Zorg wel voor voldoende vocht en voedingsstoffen in de grond.

  De Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Gemiddeld heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, Cotoneaster-soorten zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze vogels aantrekken met hun bessen en een schuilplaats bieden aan insecten. Ze dragen bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin en lokken bestuivers aan.

  De Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant houdt van zonnige tot halfschaduwrijke standplaatsen en kan goed tegen de volle zon. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tijdens extreme hitte. De plant groeit het beste en bloeit rijkelijk in de volle zon.

  Nee, de bessen van Cotoneaster suecicus zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren hiervoor te waarschuwen.

  Ja, Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek. Het kan dus een mooie toevoeging zijn aan een tuin of buitenruimte om geluidsoverlast te verminderen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om de vorm en grootte van de struik te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de planten 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de kans hebben om op te drogen voordat de avond valt.

  Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond met voldoende voedingsstoffen en zorg dat de wortels niet te nat komen te staan. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Snoei de plant regelmatig om de vorm en vitaliteit te behouden.

  De plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Bescherm de plant ook tegen harde wind door een windscherm te plaatsen. Het is aan te raden om de plant pas in het voorjaar te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor regelmatige bewatering, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben baat bij meststoffen die rijk zijn aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer regelmatig meststoffen te geven volgens de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schade veroorzaken aan de plant, dus wees voorzichtig met de dosering.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch van enkele centimeters is voldoende om de plant te beschermen en de grond gezond te houden. Kies voor organische materialen zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook regelmatig controleren op eventueel aanwezig ongedierte zoals bladluizen en spint kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn in het bestrijden van ongedierte bij deze planten.

 • Omschrijving

  Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' is een compacte struik met glanzende donkergroene bladeren en vertakte groeiwijze. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen die bijen en vlinders aantrekken. In de herfst verschijnen er helderrode bessen die vogels aantrekken. Deze plant is wintergroen en winterhard en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. De 'Coral Beauty' variant heeft extra decoratieve waarde door de helderoranje bessen die aan de struik groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.