Cotoneaster suecicus 'Skogholm'

Cotoneaster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' is een laagblijvende, bladverliezende heester met een verspreidende groeiwijze. De plant heeft smalle ovale bladeren die donter groen van kleur zijn. In het voorjaar bloeit de 'Skogholm' met kleine, witte bloemen die insecten aantrekken. In het najaar ontwikkelt de plant rode bessen die vogels aantrekken. Deze Cotoneaster soort is geschikt voor borderbeplanting en is winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen. U kunt het hele jaar door genieten van het groen van deze plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Een beschutte standplaats kan helpen om de plant te beschermen tegen de kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoei en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant gezond en mooi houden.

  De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' heeft veel ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Een ruime plantenbak of border is ideaal voor deze tuinplant.

  De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de standplaats. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken in water. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Cotoneaster suecicus 'Skogholm' is een vlinder- en bijenlokkende plant. Het trekt deze nuttige insecten aan dankzij de nectarrijke bloemen die het produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin en bevordert de biodiversiteit.

  Cotoneaster suecicus 'Skogholm' is een plant die goed is voor de biodiversiteit omdat het bessen produceert die vogels aantrekken, waardoor het bijdraagt aan het voedselaanbod voor wilde dieren. Daarnaast biedt de plant beschutting en nestgelegenheid voor insecten en kleine dieren. Het is daardoor een waardevolle toevoeging voor een divers en gezond ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Zorg voor een goede drainage in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Cotoneaster suecicus 'Skogholm' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om planten uit de tuin te consumeren, tenzij duidelijk is dat ze veilig zijn voor consumptie. Het is belangrijk om altijd te controleren of planten giftige stoffen bevatten voordat je ze eet.

  Ja, de Cotoneaster suecicus 'Skogholm' heeft dichte groei en kan geluidsdempend werken. Planten met dichte bladeren en takken kunnen geluid absorberen en helpen om geluid te verminderen. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het creëren van een groene geluidswal in de tuin.

 • De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei in de zomer. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot gewenste lengte. Snoei ook om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends vroeg of 's avonds laat water te geven om verdamping te verminderen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten Cotoneaster suecicus 'Skogholm' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Deze planten gedijen goed in zowel zure als neutrale bodems. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor planten die in de winter gevoelig zijn, is het aan te raden om mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met een beschermende doek. Het is ook mogelijk om een windkering te plaatsen voor extra bescherming tegen koude wind. Het regelmatig controleren van de plant en het omhoog binden van overhangende takken kan ook helpen bij het beschermen van de plant tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor de Tuinplanten in de categorie Cotoneaster is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloemproductie te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te mulchen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Gebruik organische mulch zoals compost, bladeren of schors.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  De Tuinplanten zijn gevoelig voor bladluizen, spintmijten en wolluizen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren op deze plagen en indien nodig te bestrijden met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Goede hygiëne en het verwijderen van aangetast blad kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Cotoneaster suecicus 'Skogholm' is een laagblijvende, bladverliezende heester met een verspreidende groeiwijze. De plant heeft smalle ovale bladeren die donter groen van kleur zijn. In het voorjaar bloeit de 'Skogholm' met kleine, witte bloemen die insecten aantrekken. In het najaar ontwikkelt de plant rode bessen die vogels aantrekken. Deze Cotoneaster soort is geschikt voor borderbeplanting en is winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.