Cytisus kewensis 'Niki'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus kewensis 'Niki' er en kompakt og busket busk med små, stedsegrønne blade og lysegule blomster om foråret og tidlig sommer. Blomsterne har en dejlig sød duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Niki' er et dekorativt bidrag til haven og kan også plantes i potter på terrassen. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper med at bevare plantens form og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Bladene forbliver grønne året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Derfor bør planten bedst placeres et beskyttet sted om vinteren.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i de fleste jordtyper og har sjældent problemer med sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig beskæring efter blomstringen vil hjælpe med at opretholde plantens form og sundhed.

  "Cytisus kewensis 'Niki' har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved bestemmelse af planteaflstanden."

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan vækst og blomstring af planten blive begrænset. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Cytisus kewensis 'Niki' har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Det er vigtigt at lade jorden tørre lidt op mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster og duft. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningskraften på bestøvere som sommerfugle og bier.

  Cytisus kewensis 'Niki' er et smukt tilskud til haven og tiltrækker bestøvere som humlebier og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten. Det er vigtigt at plante forskellige plantearter for at øge biodiversiteten. Generelt bidrager blomstrende planter til en sund og varieret have.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Planten vil blomstre smukt og forblive sund med tilstrækkeligt sollys.

  Nej, planten er ikke spiselig. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet. Det er derfor vigtigt ikke at indtage planten.

  Ja, denne plante har potentiale til at dæmpe lyd på grund af dens tætte vækst og blade, der kan absorbere lydsvibrationer. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en mere rolig atmosfære i haven. Effekten vil dog afhænge af faktorer som størrelsen og tætheden af det plantede område.

 • For at holde planten sund anbefales det at beskære den efter blomstring. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage for en kompakt form. Undgå at beskære om vinteren, men gør det i stedet om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at ikke give planten for meget vand for at undgå rådne rødder.

  Planten har brug for godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt fugt, men ikke bliver for våd. Det anbefales at tilføje gødning til pottemulden fra tid til anden for en sund vækst.

  'Cytisus kewensis 'Niki' trives i en veldrænet jord med en gennemsnitlig fugtighedsgrad. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå våd og for tung jord for at forhindre rådne rødder.

  Planten trives bedst på en solrig placering og kan vokse både i jorden og i en beholder. Sørg for god dræning i jorden for at undgå rådne rødder. Denne plante tåler tør jord godt og er derfor velegnet til en tør placering.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved at bruge muld eller et beskyttende cover. Sørg for, at planten er godt vandet, inden frostsæsonen begynder. Placer planten på et beskyttet sted for at undgå skade fra kraftig vind.

  Planten kræver en solrig placering og veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstring fremmer blomstringen og formen af busken. Giv tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at forhindre udtørring.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at regelmæssigt tilføre gødning i vækstperioden med en generel gødning til blomstrende planter. Brug helst en organisk gødning for langvarig ernæring. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt over rodzonen, og hold doseringen som angivet på emballagen.

  Mulch forbedrer jordstrukturen og hjælper med at undertrykke ukrudtsvækst. Det beskytter rødderne mod frost om vinteren og bevarer fugt under tørre perioder. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller blade som mulchlag for optimale resultater.

  Disse planter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. En jordprøve kan hjælpe med at fastslå den korrekte surhedsgrad i jorden for optimal vækst og sundhed for planterne. God dræning er også vigtig for disse planter.

  For haveplanter gælder det, at det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr såsom bladlus og spindemider. Hvis der alligevel er skadedyr til stede, kan de bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved at skylle planten af med vand. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og om nødvendigt at handle for at bevare plantens sundhed.

 • Beskrivelse

  Cytisus kewensis 'Niki' er en kompakt og busket busk med små, stedsegrønne blade og lysegule blomster om foråret og tidlig sommer. Blomsterne har en dejlig sød duft og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Niki' er et dekorativt bidrag til haven og kan også plantes i potter på terrassen. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper med at bevare plantens form og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.