Cytisus x praecox 'Albus'

Cytisus (Praecox Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus x praecox 'Albus' is een compacte, bladverliezende struik met groene stengels en smal, groen blad. In het voorjaar produceert deze plant overvloedige clusters van geurige, witte bloemen die een prachtige aanblik bieden in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van mei tot juni. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en een mooie toevoeging is aan borders, rotstuinen of als solitaire plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan dus overleven in gematigd koude temperaturen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft minstens 2 meter ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten, zodat de Cytisus x praecox 'Albus' voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Nee, Cytisus x praecox 'Albus' groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Planten die nectar produceren zijn essentieel voor het behoud en de diversiteit van de insectenpopulatie.

  Ja, planten in de familie van de vlinderbloemigen staan bekend om hun aantrekking op bestuivers zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom gunstig voor de biodiversiteit om dit soort planten aan te trekken.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonminnende tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water bij langdurige hete periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt enkel gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Tuinplanten zoals de Cytisus x praecox 'Albus' hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn bloemen en bladeren die een decoratieve uitstraling geven aan de tuin. Voor geluidsdemping kun je beter kiezen voor specifieke planten met dikkere bladeren of stengels.

 • Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en het aantal bloemen te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei regelmatig om de groei van de plant onder controle te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende vocht om gezond te blijven.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat is. Een potgrond voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodem. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Verrijk de grond indien nodig met compost of organische meststoffen voor een optimale groei.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou. Het is aan te raden om de plant af te dekken met stro of bladeren. Ook is het belangrijk om de plant vorstvrij te houden.

  Deze plant vereist een regelmatige snoei om de bloei te bevorderen en de vorm compact te houden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan een bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik hiervoor een meststof met een laag stikstofgehalte om overbemesting te voorkomen. Houd bij het bemesten rekening met de specifieke behoeften van de plant.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het aanbrengen van een laag mulch van ongeveer 5 cm dikte kan de plant beschermen tegen extreme temperaturen en bevorderen van een gezonde groei. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Deze plant houdt van een zure bodem. De pH-waarde van de bodem moet tussen de 4,5 en 6 liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of ze met de hand verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Cytisus x praecox 'Albus' is een compacte, bladverliezende struik met groene stengels en smal, groen blad. In het voorjaar produceert deze plant overvloedige clusters van geurige, witte bloemen die een prachtige aanblik bieden in de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en bloeien van mei tot juni. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en een mooie toevoeging is aan borders, rotstuinen of als solitaire plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.