Cytisus 'Andreanus'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Andreanus' is een prachtige bloeiende struik met opvallende gele bloemen die in de lente en/of zomer bloeien. Deze plant bereikt een volwassen hoogte van ongeveer 1,5 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de plant is smal en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Cytisus 'Andreanus' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Hij behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en goed groeiende plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg voor een afstand tussen de planten van ongeveer 50-60 centimeter. Zo krijgen ze genoeg licht en lucht om gezond te blijven.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei verminderd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin en draagt zo bij aan de biodiversiteit. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijenborder.

  Ja, Cytisus 'Andreanus' is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en nectar. Dit helpt de biodiversiteit in de tuin te vergroten. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer vier tot zes weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het wordt aanbevolen om de plant niet als voedsel te gebruiken.

  Cytisus 'Andreanus' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. Het heeft geen specifieke kenmerken die geluid absorberen.

 • De Cytisus 'Andreanus' moet na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant open door enkele oudere takken weg te snoeien. Snoei nooit meer dan een derde van de takken in één keer.

  Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en lichtzuur zijn om een gezonde groei te ondersteunen. Een vochtige, maar goed gedraineerde bodem is ideaal voor deze plant. Vermijd zware en natte grond, aangezien dit de wortels van de plant kan verstikken.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Dit kan gerealiseerd worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Ook is het belangrijk om de plant tijdig te snoeien om deze gezond de winter door te laten komen.

  De plant prefereert een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om de vorm te behouden en na de bloei kunnen uitgebloeide takken weggeknipt worden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Gebruik een speciale bemesting voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant meststoffen met een hoog fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Mulch kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook de wortels van de plant beschermen tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplant, kan je regelmatig de plant inspecteren op bladluizen, spint en andere insecten. Dit kan handmatig verwijderd worden of behandeld worden met een geschikt insecticide. Ook het regelmatig schoonhouden van de omgeving van de plant kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Cytisus 'Andreanus' is een prachtige bloeiende struik met opvallende gele bloemen die in de lente en/of zomer bloeien. Deze plant bereikt een volwassen hoogte van ongeveer 1,5 meter en heeft een compacte groeiwijze. Het blad van de plant is smal en groen van kleur, waardoor de bloemen extra opvallen. Cytisus 'Andreanus' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.