Cytisus (Scoparius Grp) 'Dorothy Walpole'

Cytisus (Scoparius Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cytisus 'Dorothy Walpole' is een compacte en bossige struik met elegant overhangende takken. De plant produceert overvloedige clusters van felgele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Het blad van de 'Dorothy Walpole' is smal en groen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling is in de tuin. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. De 'Dorothy Walpole' gedijt goed in de zon en is relatief onderhoudsvriendelijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Cytisus (Scoparius Grp) 'Dorothy Walpole' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter, maar kan wel winterhard zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar bij te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Cytisus (Scoparius Grp) 'Dorothy Walpole' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden.

  Ja, de Cytisus is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en zich goed aanpast aan verschillende omstandigheden in de tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en de vorm.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich vrij te kunnen ontwikkelen en voldoende zonlicht te ontvangen. Gebruik een goed doorlatende grond voor een gezonde groei van de plant.

  Cytisus 'Dorothy Walpole' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Cytisus 'Dorothy Walpole' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze om deze plant te hebben als je deze insecten naar je tuin wilt lokken. Gladde wikke is een favoriete voedselbron voor veel soorten vlinders en bijen.

  Ja, de Cytisus (Scoparius Grp) 'Dorothy Walpole' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Het is dus goed voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het heeft geen problemen met direct zonlicht.

  De plant is giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot misselijkheid, braken en andere gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluiden te dempen door bijvoorbeeld het absorberen van geluidsgolven in hun bladeren en takken. Dit kan helpen om ongewenst lawaai te verminderen in uw tuin of buitenruimte. Het planten van een divers assortiment planten kan bijdragen aan een effectieve geluidsdemping.

 • De Cytisus 'Dorothy Walpole' kan het beste na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm mooi te houden. Verwijder dode takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Let op dat je niet te diep snoeit, dit kan de groei belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de grond tussen water geven licht opdrogen. Vermijd dat de grond te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar de grond mag niet te nat zijn. Geef de plant af en toe wat mest voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Een zanderige of lemige bodem is ideaal voor deze plant.

  De plant bloeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en langs paden.

  Om Cytisus in de winter te beschermen, kan een laag mulch rond de basis van de plant worden aangebracht om de wortels te isoleren. Daarnaast is het ook mogelijk om de plant af te dekken met een lichtgewicht doek of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Cytisus hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van bemesting. Gebruik een meststof met een hoog fosforgehalte om de bloei te stimuleren en een gezonde groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Dek de grond rondom de plant af met een laag mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulchen helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voedt de grond na verloop van tijd met organisch materiaal. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater. Ook regelmatig controleren op luizen, spint en bladluizen kan helpen om plagen op tijd te detecteren en te behandelen. Ten slotte kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes ingezet worden om de populatie van schadelijke insecten onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Cytisus 'Dorothy Walpole' is een compacte en bossige struik met elegant overhangende takken. De plant produceert overvloedige clusters van felgele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Het blad van de 'Dorothy Walpole' is smal en groen van kleur, waardoor het een mooie aanvulling is in de tuin. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. De 'Dorothy Walpole' gedijt goed in de zon en is relatief onderhoudsvriendelijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.