Cytisus (Scoparius Grp) 'Dukaat'

Cytisus (Scoparius Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Dukaat' er en kompakt busk med en opadgående vækstform, der kan blive cirka 1,5 meter høj. Planten har iøjnefaldende gule blomster, der hænger i klaser på grenene og udsender en dejlig sød duft. 'Dukaat' blomstrer sent om foråret til tidlig sommer og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. Et smukt tilføjelse til haven for en farverig og duftende blomstrende bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Cytisus (Scoparius Grp) 'Dukaat' er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en havplante, der blomstrer med gule blomster om foråret og sommeren.

  Planten er vinterhårde til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ekstra om vinteren under streng frost. Cytisus (Scoparius Grp) 'Dukaat' er egnet til haven og kan overleve vinteren i vores klima.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne og placere planten på et solrigt sted. Beskær planten efter blomstringen for at bevare formen og sundheden.

  For denne plante har du brug for cirka 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og ikke bliver forhindret af andre planter i haven. Tag også højde for plantens endelige størrelse og form.

  "Cytisus (Scoparius Grp) 'Dukaat'" trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i let skygge. I dyb skygge vil væksten dog blive hæmmet. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, så giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand. Hold godt øje med jorden og tilpas vandingen baseret på plantens behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det er et godt valg, hvis du vil tiltrække disse insekter i din have.

  Ja, planten er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvende insekter med dens blomster. Derudover kan den fungere som skjulested og redeplads for små dyr i haven. Dette medvirker til en varieret og livlig have.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Planten kan godt lide at være i fuld sol og har brug for masser af sollys. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot.

  Nej, planten er ikke spiselige. Det er vigtigt ikke at spise planter fra haven uden at være sikker på, at de er sikre at indtage.

  Ja, nogle planter har lyddæmpende egenskaber ved at absorbere lydbølger med deres blade og grene. Dog afhænger det af plantens tæthed og størrelse i haven, om de rent faktisk vil have en betydelig lyddæmpende effekt. Træer og buske med tykke blade og en tæt struktur er generelt bedre til at absorbere lyd.

 • Beskær planten efter blomstring for at bevare formen og sundheden af busken. Fjern døde og beskadigede grene og beskær cirka en tredjedel af de ældre grene. Klip busken i den ønskede form.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men heller ikke bliver for våd. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke vandmættet.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Tilføj regelmæssigt næringsstoffer til jorden for en sund vækst.

  Jordkvaliteten for planten Cytisus (Scoparius Grp) 'Dukaat' skal være veldrænet og helst have en sandet eller leret struktur. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer, og at pH-værdien er neutral til let sur for optimal vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt og at tilføre gødning eller kalk, hvis det er nødvendigt.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Beskyt planten mod stærk vind.

  Haveplanter som disse kan beskyttes om vinteren ved at påføre mulch omkring basen, pakke planten ind i en speciel vinterhylster eller midlertidigt flytte den til et beskyttet sted. Det er vigtigt at beskytte planten, når frostperioden begynder, og fjerne beskyttelsen igen, når temperaturene stiger igen.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i fuld sol. Beskær årligt efter blomstring for at fremme form og blomstring. Sørg for veldrænet jord og vand regelmæssigt.

  Havebehov som Cytisus har brug for regelmæssig gødning til sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter om foråret. Overgødning kan forårsage skade på planten, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Brug et lag på 5-10 cm mulch omkring planten, men hold stammen fri for mulch for at undgå kvælning. Forny mulchen hvert år om foråret for de bedste resultater.

  Foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. En alt for sur jord kan hæmme væksten og blomstringen af planten. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter kan naturlige midler som neemolie eller brændenældelage anvendes. Derudover kan regelmæssig inspektion og fjernelse af angrebet blade og plantedele hjælpe med at forebygge skadedyr. Det er vigtigt at tage forholdsregler og anvende den korrekte behandling for at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Cytisus 'Dukaat' er en kompakt busk med en opadgående vækstform, der kan blive cirka 1,5 meter høj. Planten har iøjnefaldende gule blomster, der hænger i klaser på grenene og udsender en dejlig sød duft. 'Dukaat' blomstrer sent om foråret til tidlig sommer og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. Et smukt tilføjelse til haven for en farverig og duftende blomstrende bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.