Cytisus 'Maria Burkwood'

Cytisus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cytisus 'Maria Burkwood' er en kompakt voksende busk med smukke gule blomster, der vises i klynger. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Bladene er grønne og dekorative og forbliver på planten hele året. 'Maria Burkwood' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Denne plante er vinterhårdfør og nem at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i de kolde måneder, hvor andre planter taber deres blade.

  Cytisus 'Maria Burkwood' er hårdfør til en minimumstemperatur på -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius om vinteren. Det anbefales at beskytte planten ved kraftig frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe og kræver lidt særlig pleje. De trives godt i solen og har brug for godt drænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og fjerne visne blomster for optimal vækst.

  "Cytisus 'Maria Burkwood' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig plads i haven, så planten kan udvikle sig godt. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantelokationen."

  Planten vokser bedst i fuld sol eller let skygge. I dybere skygge kan væksten hæmmes, og blomstringen kan være mindre frodig. Giv derfor planten en solrig placering, hvis det er muligt.

  Haveplanten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for vandmættet. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er en værdifuld plante for bestøvere i haven.

  Ja, Cytisus 'Maria Burkwood' tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Plantens blomster leverer mad og skjulesteder for forskellige insekter. Det er et godt valg til en biodivers have.

  Planten blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen kan vare cirka 3 til 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand i varme perioder. Sørg for, at jorden drænerer godt for at undgå rod råd.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens blomster og dekorative værdi. At indtage denne plante kan være skadeligt for sundheden.

  Planten har ikke lyddæmpende egenskaber. Den har ikke specifikke egenskaber for at absorbere lyd.

 • Det bedste tidspunkt at beskære denne plante er efter blomstringen om foråret. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og klip grenene tilbage til et par centimeter over jorden. Beskær også regelmæssigt for at bevare plantens form.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for vandmættet. ​​Vand planten helst ved roden og undgå, at bladene bliver våde.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt gødning i løbet af vækstsæsonen for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være godt drænet og gerne neutral til sur med en pH-værdi. Beriget jord med kompost kan fremme vækst og blomstring. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodskade.

  Denne havplante trives bedst på et sted med fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rodskader. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost ved hjælp af et mulchlag. Derudover anbefales det at dække eventuelle frostfølsomme dele med fleece eller bobleplast. Hold også planten godt fugtig i løbet af vinteren for at undgå udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær om nødvendigt efter blomstring for at bevare plantens form og sundhed.

  Have planter i haven brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, helst med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Undgå gødning med for meget kvælstof, da det kan mindske blomstringen. Gød planterne om foråret og eventuelt igen om sommeren for en sund vækst og blomstring.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch. Påfør et lag mulch rundt om planten, men lad plads være fri omkring stammen for at undgå kvælning.

  Planten har en præference for en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at pH-værdien ligger mellem 6,0 og 6,5 for optimal vækst. Sørg for en god dræning i jorden for at undgå forsuring.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt. Sørg desuden for en sund vækstmiljø ved at give planten tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Cytisus 'Maria Burkwood' er en kompakt voksende busk med smukke gule blomster, der vises i klynger. Denne plante blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. Bladene er grønne og dekorative og forbliver på planten hele året. 'Maria Burkwood' trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Denne plante er vinterhårdfør og nem at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.