Daphne mezereum 'Rubra'

Daphne

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daphne mezereum 'Rubra' is een wintergroene struik die bekend staat om zijn opvallend roze bloemen in het vroege voorjaar. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur die vlinders en bijen aantrekt. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Na de bloei verschijnen rode bessen die giftig zijn voor mensen en dieren, dus wees voorzichtig met kinderen en huisdieren in de buurt van deze plant. Daphne mezereum 'Rubra' is een mooie aanvulling op de tuin vanwege zijn elegante uitstraling en geurende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden afvallen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte standplaats en eventueel extra afdekking in de winter.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant goed te snoeien na de bloei en om regelmatig water te geven, maar verder is het een sterke en gezonde plant. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten met goed doorlatende grond.

  De Daphne mezereum 'Rubra' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten, zodat deze genoeg ruimte en licht krijgt. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de struik.

  Ja, Daphne mezereum 'Rubra' kan goed groeien in de schaduw. Het is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, beschutte gebieden. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit door bijen en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen en vogels met zijn bessen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor diverse diersoorten in de tuin. Het helpt bij het creëren van een ecosysteem en draagt bij aan de diversiteit van flora en fauna in de omgeving.

  De plant bloeit in de maanden maart en april en de bloei kan ongeveer 2 weken tot een maand duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant kan het beste geplant worden in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is giftig en niet eetbaar voor mensen of dieren. Het consumeren van de plant kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, de plant heeft dichte, groenblijvende bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Hierdoor kan de plant helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het terras.

 • Snoei deze plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Pas op bij het snoeien, want de plant is giftig bij inslikken.

  De Daphne mezereum 'Rubra' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd dat de plant te nat staat. Geef water aan de wortels en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Zorg voor voldoende voedingstoffen in de potgrond en vermijd te natte grond. Het regelmatig vervangen van potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Daphne mezereum 'Rubra' heeft een voorkeur voor vochthoudende en goed doorlatende bodems. De bodem mag kalkrijk zijn en moet voldoende voedingsstoffen bevatten. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde in de grond.

  De plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bij voorkeur licht zuur. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen in de winter, kun je deze het beste bedekken met een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant vlak voor de eerste vorst een diepe watergift om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei dode takken weg in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer voor gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch de plant in het voorjaar met compost of bladeren om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag indien nodig in de herfst.

  De voorkeur van deze plant gaat uit naar een zure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5 is ideaal. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en wolluizen. Door de plant goed te besproeien met een harde waterstraal kan je deze plagen verwijderen. Ook kan je overwegen om natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, in te zetten voor biologische bestrijding.

 • Omschrijving

  Daphne mezereum 'Rubra' is een wintergroene struik die bekend staat om zijn opvallend roze bloemen in het vroege voorjaar. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur die vlinders en bijen aantrekt. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Na de bloei verschijnen rode bessen die giftig zijn voor mensen en dieren, dus wees voorzichtig met kinderen en huisdieren in de buurt van deze plant. Daphne mezereum 'Rubra' is een mooie aanvulling op de tuin vanwege zijn elegante uitstraling en geurende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.