Daphne mezereum 'Ruby Glow'

Daphne

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daphne mezereum 'Ruby Glow' er en langsomt voksende busk med iøjnefaldende lyserøde blomster om foråret. Blomsterne spreder en dejlig duft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der røde bær, som kan lokke fugle. Bladene er mørkegrønne og ovale i form. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Daphne mezereum 'Ruby Glow' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under hård frost med fx fiberdug. Om vinteren anbefales det at placere planten på et beskyttet sted.

  Ja, planten er generelt nem at passe og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt mellem vanding og beskytte planten mod stærk vind og frost. Regelmæssig beskæring sikrer, at planten forbliver sund og blomstrer godt.

  Planten har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads for at vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre ordentligt. Det anbefales at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så den ikke bliver hindret af andre planter.

  Ja, denne plante vokser godt i skyggen. Haveplanter, der trives i skyggefulde forhold, har normalt mørkegrønne blade og har brug for mindre vand og næringsstoffer end planter, der vokser i fuld sol. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet, og at den bliver vandet regelmæssigt.

  Daphne mezereum 'Ruby Glow' har brug for vand gennemsnitligt en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Om vinteren kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Ja, Daphne mezereum 'Ruby Glow' er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier, og bidrager dermed til biodiversiteten i haven.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten fungere som en fødekilde for forskellige insekter. Endelig giver planten variation i haven, hvilket kan gavne biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i månederne marts og april, og blomstringen kan vare op til cirka 3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol. Sørg også for, at jorden er veldrænet.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige og må ikke spises. Indtagelse af bærrene kan føre til alvorlige helbredsproblemer. Det frarådes kraftigt at bruge denne plante til forbrug.

  Ja, denne plante har tætte, stedsegrønne blade, der kan dæmpe lyd. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og forhindre dem i at sprede sig. Derfor kan den være lidt lyddæmpende i haven.

 • Denne plante skal bedst beskæres let efter blomstringen for at bevare formen og fremme blomstringen. Fjern døde grene og klip visne blomster væk. Brug skarpt beskæringsskær for at undgå skader.

  Giv Daphne mezereum 'Ruby Glow' regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne forbliver våde for længe. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at potten har tilstrækkelig dræning for at undgå rodrot. Tilføj organisk materiale for at holde jorden fugtig.

  Jorden til haveplanter skal være godt drænet og let sur til neutral. Sørg for en god luft- og vandbalance og undgå oversvømmelse. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod vinden. Undgå for skarpt sollys, især i eftermiddagstimerne.

  For at beskytte planten mod frost kan du lægge muld rundt om rødderne for at isolere dem. Hvis der forventes kraftig frost, kan du også dække planten med et beskyttende klæde. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand inden frosten rammer for at minimere risikoen for skader.

  Denne plante type kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Klip døde grene og blomster regelmæssigt af for at fremme sund vækst. Giv planten lejlighedsvis en mild gødning for optimal blomstring.

  Have dine haveplanter som 'Daphne mezereum 'Ruby Glow'' brug for regelmæssig gødskning med organiske gødninger for at vokse og blomstre sundt. Det er vigtigt at gøde om foråret og sommeren, men ikke mere om efteråret og vinteren. Overgødskning kan forårsage skade på planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring plantens rødder om foråret. Dette vil hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis for en sund vækst af planten.

  Jorden til planten skal være sur til neutral. Det er vigtigt, at jordens surhedsgrad (pH) er mellem 5,5 og 7,0 for at sikre optimal vækst og blomstring. Sur jord kan forbedres med for eksempel tørv eller kompost.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som disse, er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for tegn på skadedyrsinfektion. En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på er at tiltrække naturlige fjender såsom mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum også hjælpe med at kontrollere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Daphne mezereum 'Ruby Glow' er en langsomt voksende busk med iøjnefaldende lyserøde blomster om foråret. Blomsterne spreder en dejlig duft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der røde bær, som kan lokke fugle. Bladene er mørkegrønne og ovale i form. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.