Daphne tangutica

Daphne

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Daphne tangutica is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn geurige bloemen in de lente en zomer. De bloemen zijn vaak wit tot lichtroze van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en kan ongeveer 1,5 meter hoog worden. Daphne tangutica houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Het is een mooie aanvulling op een tuinborder of rotstuin vanwege zijn opvallende bloemen en langdurige bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Daphne tangutica is een groenblijvende plant die het hele jaar door bladeren behoudt. Het zijn dus planten die ook in de winter groen blijven en dus ook in de winter enige aankleding in de tuin kunnen bieden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strengere vorst. In de winter kan het beste wat extra isolatie worden toegevoegd, zoals mulch of een beschermhoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te snoeien om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant hem in goed doorlatende grond.

  Voor deze plant is het aanbevolen om minimaal 1,5 meter ruimte vrij te laten rondom de plant. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant in toom te houden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven en bloemen te produceren. In de schaduw zal de groei mogelijk wat langzamer zijn dan in de zon.

  Daphne tangutica heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het aroma van de bloemen trekt deze nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan de bestuiving in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en bessen. Daarnaast biedt het schuilplaats aan kleine dieren zoals vogels en insecten. Het draagt zo bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze wordt blootgesteld aan de volle zon. Verbranding van het blad kan optreden bij langdurige blootstelling aan felle zon.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen. Het wordt sterk afgeraden om deze plant of de bessen ervan te consumeren. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren hiervan weg te houden.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en stevige takken. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving.

 • Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei, in het voorjaar of in de zomer. Verwijder dode en beschadigde takken en snoei ongeveer een derde van de takken weg om de plant te verjongen. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant water te geven bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar.

  De Tuinplanten zijn vaak tevreden met goed doorlatende, vruchtbare grond en een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige toevoeging van organische meststoffen kan de groei en bloei van Tuinplanten bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte locaties. Beschermt de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor planten die gevoelig zijn voor vorst, is het aan te raden om ze te beschermen tegen winterkou. Dit kan gedaan worden door ze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kunnen speciale beschermhoezen worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Gebruik mulch rond de basis van de plant om de grond vochtig te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben weinig bemesting nodig. Een keer per jaar bemesten met een organische meststof in het voorjaar is voldoende. Overbemesting kan leiden tot groeiproblemen en kan de plant beschadigen.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of bladeren. Mulch helpt de bodem vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt te liggen.

  Tuinplanten zoals Daphne tangutica geven de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te blijven en zorgt voor een goede groei en bloei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zoals het regelmatig controleren van de planten op insecten, het gebruik van natuurlijke vijanden en het besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij een plaag om verdere schade aan de planten te voorkomen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het houden van de planten gezond en het vermijden van overmatig vocht.

 • Omschrijving

  Daphne tangutica is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn geurige bloemen in de lente en zomer. De bloemen zijn vaak wit tot lichtroze van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en kan ongeveer 1,5 meter hoog worden. Daphne tangutica houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Het is een mooie aanvulling op een tuinborder of rotstuin vanwege zijn opvallende bloemen en langdurige bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.