Deutzia gracilis 'Nikko'

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deutzia gracilis 'Nikko' er en kompakt og busket busk med hængende grene. Plantens blade er ovalformede og lysegrønne. Om foråret blomstrer Deutzia gracilis 'Nikko' med klaser af hvide blomster, der spreder en sød duft. Planten er vinterhårdfør og trives godt i sol eller halvskygge. Deutzia gracilis 'Nikko' er et smukt bidrag til haven på grund af dens blomsterpragt og kompakte vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Deutzia gracilis 'Nikko' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende busk, der taber sine blade om efteråret.

  Planten er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt beskyttet mod lave temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost om vinteren.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og beskæring for at bevare formen. Derudover trives planten godt både i fuld sol og halvskygge.

  Deutzia gracilis 'Nikko' har en gennemsnitlig spredning på cirka 1,2 meter og vokser til en højde på cirka 1,5 meter. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem planterne for at sikre optimale vækstbetingelser. Placer planterne mindst 1,2 meter fra hinanden for en smuk fuldt udvokset effekt.

  Ja, Deutzia gracilis 'Nikko' trives godt i en skyggefuld omgivelser. Det er en plante, der trives godt i delvis skygge til fuld skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Deutzia gracilis 'Nikko' skal vandes regelmæssigt, især under varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt har planten brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, Deutzia gracilis 'Nikko' tiltrækker sommerfugle og bier. Den har blomster, der er attraktive for disse bestøvere og hjælper dermed med at fremme biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have, der tiltrækker bier og sommerfugle.

  Ja, Deutzia gracilis 'Nikko' tiltrækker bestøvere med sine blomster. Dette kan øge biodiversiteten i haven. Derudover kan små dyr som fugle finde ly blandt plantens grene.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Planten kan trives godt i fuld sol, men kan også vokse i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Det er bedst at holde jorden godt fugtig.

  Nej, Deutzia gracilis 'Nikko' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante med smukke blomster. At indtage denne plante kan være skadelig for sundheden.

  Mange planter har en vis grad af lyddæmpende effekt ved at absorbere lydbølger. Det er dog muligt, at denne effekt ikke er signifikant hos Deutzia gracilis 'Nikko'. Det er bedre at se på specifikke lyddæmpende egenskaber hos andre planter til denne funktion.

 • Den bedste tid at beskære denne plante er lige efter blomstringen om foråret. Fjern døde, beskadigede eller forkert placerede grene og beskær resten af grenene med cirka en tredjedel tilbage. Ved regelmæssig beskæring forbliver planten sund og kompakt.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå for meget vand. Giv vand ved plantens base og undgå vand på bladene for at forhindre skimmelsvamp.

  Deutzia gracilis 'Nikko' trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde pottemulden regelmæssigt for en sund vækst af planten.

  Haveplantene behøver en godt drænet og næringsrig jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd jord, da dette kan føre til rodrot.

  Sørg for, at planten er placeret på et solrigt til halvskyggefuldt sted. Jorden skal være veldrænet og have en gennemsnitlig fugtighed. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte denne plante mod frost ved at dække den med et lag mulch eller blade. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder, for at forhindre udtørring. Det er også muligt at lægge et beskyttende klæde over planten for at forhindre frostskader.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Beskær planten efter blomstringen for at bevare en kompakt form.

  Det er vigtigt at bruge en generel gødning til havplanter, såsom en universal gødning med langsom frigivelse. Det anbefales at gøde om foråret i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med doseringen.

  Mulch er et lag organisk materiale, som du lægger omkring planter for at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Det kan bestå af for eksempel blade, halm, træflis eller kompost. Mulch beskytter også planters rødder mod kulde og udtørring.

  Haveplanter trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre god dræning for at undgå rodædning. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at holde jordens surhedsgrad i balance.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter kan du bruge naturlige fjender, såsom mariehøns og snyltehvepse. Du kan også vælge at bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller bare regelmæssigt kontrollere for skadedyr og fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom at holde haven ren og sørge for sunde planter for at undgå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Deutzia gracilis 'Nikko' er en kompakt og busket busk med hængende grene. Plantens blade er ovalformede og lysegrønne. Om foråret blomstrer Deutzia gracilis 'Nikko' med klaser af hvide blomster, der spreder en sød duft. Planten er vinterhårdfør og trives godt i sol eller halvskygge. Deutzia gracilis 'Nikko' er et smukt bidrag til haven på grund af dens blomsterpragt og kompakte vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.