Deutzia elegantissima 'Rosealind'

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Deutzia elegantissima 'Rosealind' is een prachtige en elegante heester met een opgaande groeiwijze. De plant heeft smalle, ovale bladeren die donkergroen van kleur zijn en een mooie bronzen tint krijgen in de herfst. In het voorjaar bloeit de 'Rosealind' met trossen van lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze Deutzia soort is winterhard en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en standplaatsen in de volle zon of halfschaduw. De plant trekt bijen en vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Deutzia elegantissima 'Rosealind' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan dus overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en in het voorjaar te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Daarnaast kan het handig zijn om de plant na de bloei te bemesten voor een goede groei.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het wordt aangeraden om ongeveer 1,5 tot 2 meter afstand te houden van andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, Deutzia elegantissima 'Rosealind' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Een plek met veel schaduw kan de groei van de plant belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is goed om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend en draagt daarmee bij aan de biodiversiteit in de tuin. Planten die nectarrijke bloemen hebben, zoals deze, zijn vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die insecten wil aantrekken.

  Ja, Deutzia elegantissima 'Rosealind' trekt verschillende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook beschutting en voedsel voor kleine dieren, waardoor het een positieve invloed heeft op de lokale biodiversiteit. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode kan zo'n 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de Deutzia elegantissima 'Rosealind' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt en niet bedoeld is voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt worden voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door zijn dichte bladerdek en takkenstructuur. Planten in het algemeen kunnen helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in een tuin of groene ruimte. Het is echter afhankelijk van de hoeveelheid planten en de grootte van de ruimte voor effectieve geluidsdemping.

 • De Deutzia elegantissima 'Rosealind' kan het beste na de bloei gesnoeid worden, omdat de plant bloeit op het hout van het voorgaande jaar. Verwijder dode en beschadigde takken en dun de struik uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Snoei de plant niet te rigoureus, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een drassige bodem staan. Geef de plant water aan de basis om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd teveel water. Bemest de plant regelmatig voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  De Deutzia elegantissima 'Rosealind' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant kan goed gedijen in zowel een border als in een pot op het terras.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door mulch rond de plant aan te brengen of de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt en niet uitdroogt in de winter.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder dode takken en dun de struik uit om de luchtcirculatie te bevorderen. Houd de grond vochtig en voed de plant in het voorjaar met meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om een speciale meststof voor tuinplanten te gebruiken die in het voorjaar en de zomer regelmatig wordt toegediend volgens de aanwijzingen op de verpakking. Te veel mest kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemesting moet met mate worden toegepast.

  Mulch rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost. Pas op dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Deutzia elegantissima 'Rosealind' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spintmijten en slakken. Regelmatig controleren op deze insecten en plagen en indien nodig bestrijden met natuurlijke of chemische middelen is aan te raden. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook helpen bij het beheersen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Deutzia elegantissima 'Rosealind' is een prachtige en elegante heester met een opgaande groeiwijze. De plant heeft smalle, ovale bladeren die donkergroen van kleur zijn en een mooie bronzen tint krijgen in de herfst. In het voorjaar bloeit de 'Rosealind' met trossen van lichtroze bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze Deutzia soort is winterhard en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en standplaatsen in de volle zon of halfschaduw. De plant trekt bijen en vlinders aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.