Deutzia lemoinei

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Deutzia lemoinei is een sierlijke en rijkbloeiende struik die behoort tot de hortensiafamilie. Deze plant kan een hoogte bereiken van 1-2 meter en heeft ovale, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit Deutzia lemoinei met talrijke witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich kleine bruine vruchtjes aan de plant. Deze struik gedijt goed in de zon of halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Deutzia lemoinei is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan dus goed overleven in ons klimaat.

  De plant Deutzia lemoinei is relatief gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en voldoende water geven zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden.

  Deutzia lemoinei heeft een gemiddelde groeispanwijdte van 1 tot 1,5 meter en heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden. Het is aanbevolen om de plant op ongeveer 1,2 meter afstand van andere planten te plaatsen om voldoende groeiruimte te garanderen. Deutzia lemoinei is een mooie toevoeging aan een tuinborder of als solitaire plant in de tuin.

  De Tuinplant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd en kan de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten zoals Deutzia lemoinei hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Het kan dus zeker worden beschouwd als vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, de plant draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor diverse insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan de biodiversiteit in de omgeving verhogen.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige locaties. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het beste is om de plant 's ochtends water te geven zodat het vocht goed kan opnemen.

  Nee, de plant "Deutzia lemoinei" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen voedsel te eten dat bedoeld is voor consumptie.

  Deutzia lemoinei heeft een dichte, bossige groeiwijze, waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden. Echter, het is geen specifieke geluidsdempende plant. Het kan wel enige geluidsvermindering bieden in de tuin.

 • De Tuinplant Deutzia lemoinei kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder oud, dood hout en knip de takken tot net boven een nieuwe scheut of bladknop. Pas op met te rigoureus snoeien, dit kan de bloei van het volgende jaar beïnvloeden.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verzadigen. Controleer regelmatig de grond en geef water indien nodig.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond mix die speciaal is ontwikkeld voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een vliesdoek of jute om de vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht heeft voor de winterperiode.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om de vorm en bloei te behouden. Zorg voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor een gezonde groei. Bescherm de plant indien nodig tegen vorst in de winter.

  Tuinplanten zoals Deutzia lemoinei hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Let op de aanbevolen hoeveelheid meststof en frequentie van bemesting om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Een laag mulch van organisch materiaal kan de bodemtemperatuur stabiel houden. Het beschermen van de wortels met mulch kan de plant helpen gezond te blijven.

  De Deutzia lemoinei groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  De Tuinplanten zijn gevoelig voor bladluizen, spint en witte vlieg. Deze plagen kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op plagen en preventieve maatregelen nemen kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Deutzia lemoinei is een sierlijke en rijkbloeiende struik die behoort tot de hortensiafamilie. Deze plant kan een hoogte bereiken van 1-2 meter en heeft ovale, donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit Deutzia lemoinei met talrijke witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich kleine bruine vruchtjes aan de plant. Deze struik gedijt goed in de zon of halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.