Deutzia scabra

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Deutzia scabra is een struik die bekend staat om zijn weelderige, witte bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn ovaalvormig en kunnen in de herfst prachtig rood verkleuren. Deze plant kan zo'n 1,5 tot 2 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. De Deutzia scabra gedijt het best in een goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed winterhard is en weinig problemen heeft met ziektes.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Deutzia scabra is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het kan goed tegen vorst en is geschikt voor een gematigd klimaat. Het is belangrijk om de plant te beschermen tijdens extreme vorst.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen. De plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft voldoende licht nodig.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te kunnen gedijen in de tuin. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is voor een optimale groei.

  Deutzia scabra groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om Deutzia scabra in de zon of lichte schaduw te planten voor optimale groei.

  Deutzia scabra heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan. Het is een goede keuze voor een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Deutzia scabra draagt bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken voor bestuiving en zaadverspreiding. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Inheemse planten zoals deze spelen een belangrijke rol in het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  Deutzia scabra bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen de zon.

  Nee, Deutzia scabra is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te eten tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen geluidsgolven absorberen en helpen bij het dempen van geluid. Het is een goede keuze om geplant te worden in een geluidsoverlastige omgeving.

 • De plant dient na de bloei gesnoeid te worden, dit helpt om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot op een zijtak. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te vochtig wordt.

  De plant gedijt goed in normale potgrond die goed doorlatend is. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei kan meststof voor bloeiende planten worden toegevoegd.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, lichtzure grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  De Deutzia scabra gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en beschutting tegen harde wind. Deze plant is geschikt voor in de tuin als borderplant of solitair.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kun je deze het beste bedekken met een laag mulch of bladeren rond de wortels. Een lichte doek of jute zak kan ook over de plant worden geplaatst om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien na de bloei. Zorg voor vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Voed de plant in het voorjaar met bemesting voor bloeiende planten.

  Tuinplanten zoals Deutzia scabra hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en begin van de zomer en verminder de bemesting in de herfst. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei.

  Het is aan te raden om Deutzia scabra te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en het behouden van voedingsstoffen voor de plant. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rond de planten, vooral in de lente.

  De Tuinplant Deutzia scabra gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te behouden om de plant gezond te houden. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Gebruik een insecticide om bladluizen en andere insecten te bestrijden die schade kunnen veroorzaken aan de plant. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en neem indien nodig maatregelen om ze te bestrijden. Houd de plant schoon en gezond om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Deutzia scabra is een struik die bekend staat om zijn weelderige, witte bloemen die in de lente bloeien. De bladeren zijn ovaalvormig en kunnen in de herfst prachtig rood verkleuren. Deze plant kan zo'n 1,5 tot 2 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. De Deutzia scabra gedijt het best in een goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed winterhard is en weinig problemen heeft met ziektes.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.