Deutzia scabra 'Plena'

Deutzia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Deutzia scabra 'Plena' is een struik die bekend staat om zijn overvloedige en dubbele bloemen die in trossen groeien. De bloemen zijn wit tot lichtroze van kleur en bloeien in de lente tot vroege zomer. De bladeren zijn ovaalvormig en lichtgroen van kleur. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Deutzia scabra 'Plena' kan tot 2 meter hoog worden en wordt vaak gebruikt als decoratieve struik in tuinen en parken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Deutzia scabra 'Plena' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de herfst en blijft in de winter kaal.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus geschikt voor Nederlandse winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige dat regelmatig moet worden gedaan is het verwijderen van dode of beschadigde takken en het snoeien na de bloei. Verder heeft deze plant weinig speciale zorg nodig.

  Deze plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden, plant ze daarom op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te vertakken. Het geven van voldoende ruimte zal helpen bij het bevorderen van de gezondheid en groei van de plant.

  Ja, Deutzia scabra 'Plena' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Deutzia scabra 'Plena' hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de hoeveelheid neerslag en de grondsoort waarin de plant groeit. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een drassige grond staan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, Deutzia scabra 'Plena' is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en een schuilplaats biedt aan kleine dieren. Het zorgt voor meer variatie in de tuin en draagt bij aan het ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt om zijn aantrekkelijke bloemen en decoratieve bladeren in de tuin. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant heeft een dichte groeiwijze waardoor hij geluid kan dempen. Het blad en de bloemen absorberen geluidsgolven en kunnen daardoor een beetje geluid verminderen in de omgeving. Het effect zal echter niet extreem zijn.

 • Snoei de plant direct na de bloei om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren voor volgend jaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten dringen. Vermijd snoeien in de winter, omdat dit de bloemen kan beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  Deutzia scabra 'Plena' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond met voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deutzia scabra 'Plena' groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest voor optimale groei. Het vermijden van te natte of te droge grond zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het kan ook helpen om de plant af te dekken met een tuinvlies of jutezak. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet worden gesnoeid na de bloei om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Gebruik meststoffen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar een organische meststof nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen rond de plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Deutzia scabra 'Plena' heeft een voorkeur voor zure grond. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen de 5.5 en 6.5 ligt voor optimale groei en bloei. Zure grond kan worden gecreëerd door het toevoegen van organisch materiaal zoals compost of veenmos.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Bij een milde infectie kan het gebruik van een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie helpen. Het is ook mogelijk om een insectenafweermiddel te gebruiken om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  De Deutzia scabra 'Plena' is een struik die bekend staat om zijn overvloedige en dubbele bloemen die in trossen groeien. De bloemen zijn wit tot lichtroze van kleur en bloeien in de lente tot vroege zomer. De bladeren zijn ovaalvormig en lichtgroen van kleur. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Deutzia scabra 'Plena' kan tot 2 meter hoog worden en wordt vaak gebruikt als decoratieve struik in tuinen en parken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.