Elaeagnus x ebbingei

Elaeagnus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Elaeagnus x ebbingei, ook wel bekend als olijfwilg, is een groenblijvende struik met zilverkleurige bladeren die een mooie glans hebben. De plant bloeit in het voorjaar met kleine geurende bloemen die een zilverachtige kleur hebben. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Elaeagnus x ebbingei kan goed tegen droogte en zoute wind, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen aan de kust. De struik kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 3 meter en heeft een dichte, bossige groeiwijze.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin en zorgt voor kleur, zelfs in de winter.

  De plant Elaeagnus x ebbingei is winterhard tot maximaal -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en groeit goed in diverse grondsoorten. Regelmatig snoeien is voldoende om hem gezond te houden.

  De Elaeagnus x ebbingei heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantplaats waar de wortels zich goed kunnen verspreiden. Houdt rekening met een minimale afstand tot andere planten voor een optimale groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook wel enige schaduw verdragen. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Te veel schaduw kan de groei belemmeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het erg warm en droog is. Controleer regelmatig de grond om te zien of de plant water nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant is vlinderlokkend door zijn geurende bloemen en trekt ook bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om biodiversiteit te stimuleren.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vogels aantrekt door de bessen die het produceert en insecten aantrekt door de bloemen die het heeft. Daarnaast biedt het ook beschutting voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit in de maanden oktober en november. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken. Na de bloei verschijnen er kleine rode bessen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Verder heeft de plant weinig verzorging nodig en is dus zeer geschikt voor een zonnige plek.

  Ja, de rode vruchten van deze plant zijn eetbaar voor mensen en vogels. Ze hebben een licht zure smaak en kunnen rauw gegeten worden of verwerkt worden in jams en desserts. Het is wel belangrijk om te controleren of de vruchten rijp zijn voordat je ze consumeert.

  Ja, deze plant kan helpen bij het dempen van omgevingsgeluiden vanwege de dichte bladeren en takken. Het kan een nuttige toevoeging zijn aan een tuin of buitenruimte om geluidshinder te verminderen.

 • De plant dient na de bloei gesnoeid te worden, bij voorkeur in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken om de vorm en gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei nooit meer dan een derde van de takken in één keer om de plant niet te veel te belasten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef water bij voorkeur 's ochtends of 's avonds om verdamping te minimaliseren.

  Voor de Elaeagnus x ebbingei is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Deze plant heeft behoefte aan voedzame en lichtzure grond om goed te gedijen in een pot. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Voordat de winter begint, is het raadzaam om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Bij strenge vorst is het aan te raden om de plant af te dekken met een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de vorst intreedt.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en is bestand tegen droogte. Het is belangrijk om dode takken regelmatig te verwijderen en de plant af en toe te snoeien om zijn vorm te behouden. Verder heeft de plant geen speciale verzorging nodig.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische mestkorrels te strooien. Gebruik een universele meststof voor een gezonde groei en bloei. Houd de dosering op de verpakking aan en zorg voor een gelijkmatige verdeling rond de plant.

  Mulch houdt de grond vochtig en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan aangebracht worden rondom de plant in het voorjaar of in de herfst. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een goede groei en gezondheid van de plant.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoende zuur is voor een gezonde groei. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te behouden.

  De plant is over het algemeen niet gevoelig voor veel voorkomende tuinplagen. Indien er toch problemen zijn, kunnen bladluizen en spintmijten soms voorkomen. Regelmatig controleren en indien nodig behandelen met insecticiden kan helpen bij de bestrijding van deze plagen.

 • Omschrijving

  Elaeagnus x ebbingei, ook wel bekend als olijfwilg, is een groenblijvende struik met zilverkleurige bladeren die een mooie glans hebben. De plant bloeit in het voorjaar met kleine geurende bloemen die een zilverachtige kleur hebben. Na de bloei verschijnen er rode bessen die vogels aantrekken. Elaeagnus x ebbingei kan goed tegen droogte en zoute wind, waardoor het een ideale keuze is voor tuinen aan de kust. De struik kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 3 meter en heeft een dichte, bossige groeiwijze.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.