Erica arborea 'Albert's Gold'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica arborea 'Albert's Gold' is een compacte struik met groenblijvende bladeren en een opvallende gele kleur. De bloemen zijn wit en verschijnen in de lente en zomer. Deze plant is geschikt voor in de rotstuin, border of als bodembedekker. 'Albert's Gold' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor continue kleur en structuur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst. In de winter is het belangrijk om de plant goed te mulchen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte rondom de plant is, zodat hij zich niet belemmerd voelt in zijn groei. Over het algemeen wordt aangeraden om minstens 50 cm tot 1 meter afstand tussen verschillende planten te houden.

  De Erica arborea 'Albert's Gold' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en de plant minder bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor het beste resultaat.

  Tuinplanten hebben doorgaans 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten, maar ook niet te nat wordt. Geef bij warm weer en in de zomermaanden wat vaker water.

  Ja, de Erica arborea 'Albert's Gold' is een vlinder- en bijenlokkende plant die zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin. De bloemen trekken deze insecten aan door hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten. Het aanplanten van verschillende soorten planten in de tuin is altijd goed voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit van januari tot maart en de bloei duurt enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Planten die goed tegen de zon kunnen, hebben over het algemeen felgekleurde bladeren of bloemen.

  Nee, de plant Erica arborea 'Albert's Gold' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Erica arborea 'Albert's Gold' heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van de bladeren en takken. Deze plant kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in een tuin of op het balkon. Planten in het algemeen dragen bij aan een verbetering van de akoestiek in de omgeving.

 • Deze plant moet jaarlijks na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm en de bossigheid te behouden. Verwijder dode takken en knip de zijscheuten terug tot vlak boven de grond. Snoei nooit te diep in het hout, dit kan de plant beschadigen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, zure bodems met een lage voedingswaarde. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Erica arborea 'Albert's Gold' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en geef de plant voldoende ruimte om te groeien. Deze tuinplant doet het goed in borders, als bodembedekker of in rotstuinen.

  Om de winterharde tuinplant te beschermen tegen vorst, kan je deze het beste mulchen met bladeren of stro. Daarnaast is het slim om de plant in een beschutte plek te zetten en deze af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben nood aan bemesting in het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een speciale meststof voor planten in potten of volle grond, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant regelmatig, maar overbemesting vermijden om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te bevelen om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Een mulchlaag van bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers is geschikt voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant aan ligt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen pH 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed draineert. Een zure of alkalische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of maatregelen zoals het regelmatig controleren van de bladeren en het verwijderen van eventueel aanwezige insecten toepassen. Preventieve maatregelen zoals het houden van de plant gezond en het vermijden van te veel voeding kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt niet altijd aanbevolen omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere nuttige insecten kan doden.

 • Omschrijving

  Erica arborea 'Albert's Gold' is een compacte struik met groenblijvende bladeren en een opvallende gele kleur. De bloemen zijn wit en verschijnen in de lente en zomer. Deze plant is geschikt voor in de rotstuin, border of als bodembedekker. 'Albert's Gold' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.