Erica carnea 'James Backhouse'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica carnea 'James Backhouse' is een laagblijvende winterheide met een compacte groeiwijze. De plant heeft kleine, smalle groene naaldachtige bladeren en produceert in het vroege voorjaar prachtige bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen van Erica carnea 'James Backhouse' trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze winterbloeier gedijt goed op een zonnige of halfschaduwrijke plek in goed doorlatende, zure grond. Erica carnea 'James Backhouse' is een sterke en winterbestendige plant die jaarlijks terugkeert met een overvloed aan bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica carnea 'James Backhouse' is groenblijvend. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -10 graden Celsius. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm te behouden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg daarom voor een plek met genoeg ruimte rondom de plant. Houd rekening met de uiteindelijke grootte en vorm van de plant bij het planten ervan in de tuin.

  Ja, Erica carnea 'James Backhouse' groeit goed in de schaduw. Het is een winterharde plant die zelfs in de winter bloeit. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  De plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Bij warm weer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals de Erica carnea 'James Backhouse' dragen bij aan de biodiversiteit doordat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende insecten en vogels. Planten trekken bestuivers aan, wat bijdraagt aan de verspreiding van stuifmeel en zaden. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten stimuleert een gezonde ecosystemen biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van januari tot april en de bloeiperiode duurt ongeveer 1 tot 2 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een populaire tuinplant vanwege de mooie bloemen en wintergroene bladeren. Wees voorzichtig met planten in de tuin die niet geschikt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een licht geluidsdempend effect door de dichte groeiwijze van de naaldachtige blaadjes en stelen. Dit kan helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • De plant moet na de bloei licht gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Snoei niet te rigoureus om de plant niet te beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure bodem met een lage voedingswaarde. Voorkom wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Vermijd kalkrijke grond en voeg eventueel compost toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Kan zowel in de border als in potten worden geplant.

  Om de plant te beschermen in de winter kunnen tuiniers een laag mulch aanbrengen rond de wortels. Daarnaast kan een beschermhoes of vliesdoek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voor de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Snoei na de bloei om de plant compact te houden. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen zoals compost of mestkorrels. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar en de zomer, maar niet in de herfst of winter. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de planten te voorkomen.

  Het wordt aanbevolen om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld bladeren, boomschors of compost. Mulch moet jaarlijks worden vernieuwd om de plant te helpen gedijen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van tuinplanten zoals "Erica carnea 'James Backhouse'" ligt tussen pH 4,5 en 5,5. Een zure bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ingezet worden om het probleem op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Om verdere verspreiding te voorkomen, is het belangrijk om aangetaste delen van de plant zo snel mogelijk te verwijderen.

 • Omschrijving

  Erica carnea 'James Backhouse' is een laagblijvende winterheide met een compacte groeiwijze. De plant heeft kleine, smalle groene naaldachtige bladeren en produceert in het vroege voorjaar prachtige bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen van Erica carnea 'James Backhouse' trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze winterbloeier gedijt goed op een zonnige of halfschaduwrijke plek in goed doorlatende, zure grond. Erica carnea 'James Backhouse' is een sterke en winterbestendige plant die jaarlijks terugkeert met een overvloed aan bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.