Erica cinerea 'Golden Sport'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Erica cinerea 'Golden Sport' is een cultivar van de gewone dopheide met prachtige, goudkleurige bladeren die het hele jaar door opvallen. Deze compacte, langzaam groeiende struik wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit in de zomer met kleine, roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als bodembedekker in zonnige, goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. De 'Golden Sport' voegt een vleugje kleur en interesse toe aan uw tuinontwerp en kan goed gecombineerd worden met andere heideplanten en bodembedekkers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica cinerea 'Golden Sport' is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur nodig hebben.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch. In strenge winters is het verstandig om de plant extra te beschermen.

  Ja, deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Voor deze plant heeft u ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm in diameter voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De plant heeft gemiddeld een keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze als je graag deze insecten in je tuin ziet.

  Ja, planten uit het geslacht Erica zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze bijen en andere insecten aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten en dragen bij aan de diversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloei kan duren tot wel zes weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, tuinplanten zoals Erica cinerea 'Golden Sport' zijn over het algemeen niet eetbaar. Het is belangrijk om te voorkomen dat deze planten worden geconsumeerd omdat ze mogelijk giftig kunnen zijn. Het is veiliger om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. De plant is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluid in de omgeving. Je kunt beter op zoek gaan naar specifieke geluidsdempende planten voor dit doel.

 • Tuinplanten zoals deze hebben baat bij snoei om hun vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Het snoeien kan het beste plaatsvinden na de bloeiperiode, bijvoorbeeld in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of uitgebloeide takken om de gezondheid en uitstraling van de plant te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water.

  De plant heeft een luchtige, goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een potgrond met een lage zuurgraad is ideaal voor de plant.

  Deze plant gedijt het best in zure, goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een vochtige bodem. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal zal de groei en bloei van deze plant bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende luchtig is en niet te compact.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou en vorst. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een dikke laag mulch rondom de plant. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de plant gezond te houden. Voeg jaarlijks wat compost of meststof toe om de groei te bevorderen.

  De Erica cinerea 'Golden Sport' heeft behoefte aan een zanderige, zure grond. Gebruik bij voorkeur een speciale meststof voor heideplanten met een lage pH-waarde. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei rondom de plant. Het is goed om een laag organisch materiaal zoals compost of houtsnippers aan te brengen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotten te voorkomen.

  Voor deze plant is een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 ideaal. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van wat organisch materiaal kan helpen de zuurgraad op peil te houden.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op eventuele plagen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte te verwijderen. Een goede luchtcirculatie en optimale groeiomstandigheden kunnen ook helpen om de plant gezond en sterk te houden en zo minder aantrekkelijk te maken voor ongedierte.

 • Omschrijving

  De Erica cinerea 'Golden Sport' is een cultivar van de gewone dopheide met prachtige, goudkleurige bladeren die het hele jaar door opvallen. Deze compacte, langzaam groeiende struik wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit in de zomer met kleine, roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borders of als bodembedekker in zonnige, goed doorlatende grond. Deze plant is winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. De 'Golden Sport' voegt een vleugje kleur en interesse toe aan uw tuinontwerp en kan goed gecombineerd worden met andere heideplanten en bodembedekkers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.