Erica cinerea 'Plummer's Seedling'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica cinerea 'Plummer's Seedling' is een compacte en bossige struik met fijne naaldvormige bladeren. De plant bloeit in de zomer met kleine bloemen die variëren in kleur van lichtroze tot paars. 'Plummer's Seedling' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze heideplant gedijt goed in goed doorlatende en zure grond en kan ook in potten worden gekweekt. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borderbeplanting of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Erica cinerea 'Plummer's Seedling' is groenblijvend. Deze plant behoort tot de tuinplanten en behoudt zijn bladeren gedurende alle seizoenen.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, de Erica cinerea 'Plummer's Seedling' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft slechts matige verzorging nodig en gedijt goed in een goed doorlatende grond en zonnige standplaats. Met regelmatig water geven en wat bemesting zal deze plant goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om optimaal te groeien. Houd ook rekening met de wortelgroei van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  De Erica cinerea 'Plummer's Seedling' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk langzamer zijn en de plant minder bloemen produceren. Zorg dus voor een zonnige standplaats voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de grondvochtigheid en geef water als dat nodig is. Het is aan te raden om de plant niet te laten uitdrogen tussen gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De plant zal helpen om de populaties van deze bestuivers te ondersteunen.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan biodiversiteit door biodiverse tuinen te creëren met een variatie aan planten en bloemen. Hierdoor komen verschillende diersoorten zoals bijen en vlinders af op de bloemen, wat de biodiversiteit in de tuin vergroot. Het is belangrijk om bij de keuze van tuinplanten rekening te houden met de behoeften van lokale diersoorten om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is voor deze plant belangrijk om voldoende licht te krijgen om goed te groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om deze plant in de volle zon te zetten.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is puur bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte groeiwijze en de absorberende eigenschappen van de bladeren. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloei, in het voorjaar. Verwijder dode takken en snoei de plant lichtjes om de vorm te behouden. Knip de uitgebloeide bloemen weg om nieuwe bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om in de ochtend water te geven en te vermijden dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Erica cinerea 'Plummer's Seedling' heeft graag zure potgrond, vermengd met wat zand voor een goede drainage. Gebruik een pot met gaten in de bodem voor overtollig water. Voeg eventueel wat turf of vermiculiet toe voor extra luchtigheid.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Zorg voor een vochtige bodem die niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Goede drainage is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  De plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude wind en vorst. Deze plant gedijt goed in een border of in een rotstuin.

  Zorg voor winterbescherming door mulch rond de plant aan te brengen. Bescherm de plant tegen harde wind door hem op een beschutte plek te plaatsen. Water de plant voor de winter goed, zodat hij voldoende vocht heeft om de kou te doorstaan.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond en zonlicht. Knip bloeiende takken regelmatig af om de bloei te stimuleren en verwijder dode takken in het voorjaar. Geef de plant af en toe wat meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal behoefte aan bemesting voornamelijk in het voorjaar en najaar. Een organische meststof speciaal voor heide- en zuurminnende planten is geschikt voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de plant wordt verdeeld en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan helpen onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen. Kies een organische mulch zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Planten die van nature groeien in zure grond hebben vaak moeite met het opnemen van voedingsstoffen in neutrale of kalkrijke bodems.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen of spint. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor ongediertebestrijding. Het is tevens aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erica cinerea 'Plummer's Seedling' is een compacte en bossige struik met fijne naaldvormige bladeren. De plant bloeit in de zomer met kleine bloemen die variëren in kleur van lichtroze tot paars. 'Plummer's Seedling' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze heideplant gedijt goed in goed doorlatende en zure grond en kan ook in potten worden gekweekt. Het is een mooie toevoeging aan rotstuinen, borderbeplanting of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.